Gestul care poate salva vieți: autoexaminarea sânilor

615
1

Articole de la același autor

"Când ți-ai palpat ultima dată sânii?" este întrebarea esențială care poate face diferența dintre viață și moarte pentru femeile depistate cu cancer la sân. Vorbim despre cel mai frecvent tip de cancer întâlnit la femei, descoperit adesea prin autoexaminarea sânilor. Un simplu gest și un consult de specialitate efectuat la timp pot salva vieți.

Statisticile se schimbă de la o zi la alta: una din opt femei cu vârsta peste 50 ani este depistată cu cancer la sân, însă adevărul este că această boală gravă lovește indiferent de vârstă sau statut.

Din acest motiv, în luna octombrie, "luna roz", dedicată luptei împotriva cancerului la sân, constănțencele sunt invitate să participe la un eveniment destinat conștientizării acestei maladii.

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 14.00, astfel de femei curajoase sunt invitate la Cămara cu Merinde, pe bulevardul Mamaia nr. 180. În cadrul acestei întâlniri, doamnele vor primi informații utile de la psihologul Ismail Sena, Maria Frangeti, o supraviețuitoare în lupta cu această boală, dar și nutriționistul Liliana Udma, care va oferi sfaturi despre o alimentație sănătoasă.

Începând cu ora 17.00, va avea loc marșul de solidaritate, organizat în Piața Ovidiu (zona Bibliotecii Colorate), unde sunt așteptați constănțeni îmbrăcați în roz. Cei curajoși pot purta un sutien sau o bustieră roz peste haine, pentru a susține femeile diagnosticate cu cancer la sân. Marșul este dedicat în egală măsură tuturor femeilor, pentru a le conștientiza să fie atente la sănătatea lor.

Iulia Buciu, manager "Jiva Hair Boutique" și inițiator al evenimentului, a declarat: "În fiecare zi, femei curajoase, supraviețuitoare, ne trec pragul magazinului în căutare de peruci medicale, extensii de păr sau proteze pentru sân, pentru a se simți din nou frumoase, feminine, perfecte. Evenimentul Pink Jiva Day este dedicat acestor femei, pentru care fiecare nouă zi aduce cu sine o nouă bucurie și pofta de a trăi la maxim fiecare clipă!".

Peruci și proteze externe de sâni

Pentru pacientele care au suferit o operație de mastectomie, viața s-a schimbat complet, spun deopotrivă medicii și reprezentanții "Jiva Hair Boutique". De aceea, până la operația de reconstrucție mamară, constănțencele pot beneficia de proteze mamare externe și peruci din păr natural.

"La Jiva Hair Boutique, pacientele găsesc proteze externe de sâni, lenjerie postmastectomie, lenjerie de compresie în cazul riscului de a face limfedem sau bustiere speciale post reconstrucție sau implant mamar.

Împreună cu centrul de consiliere Gentle Care, am creat, în Constanța, un spațiu privat unde le vom lua măsurile, ne vom uita împreună la modelele de sutiene disponibile, vom decide ce proteză li se potrivește în funcție de tipul intervenției chirurgicale suferite sau de stilul de viață. La noi, se pot simți confortabil și pot să găsească sfaturi utile. Foarte important de știut este că toate produsele se pot achiziționa și în patru rate, prin card, cu dobândă 0%. Și mai important de înțeles este că rezervarea unei probe nu costă nimic", a completat managerul Jiva. 

Comentează știrea

Ano
30 septembrie 2015
Oferta valabila pentru toate localitatile!

OFERTA VALABILA PENTRU TOATE LOCALITATILE !!! Cautam colaboratori pentru publicare anunturi pe internet. Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi, in functie de abilitati. Cerinte: - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - cunostinte minime PC - seriozitate - perseverenta - atentie la detalii Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time/ full-time, la alegere. Important ! Lasati mesajul cu textul " INFO " doar pe e-mail ! Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa: [email protected] Grabiti-va pentru pentru a prinde primul val care include multe avantaje! Oferim si solicitam seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Luni, 21 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : Răgușeala, semn  de cancer laringian
Pagina a fost generata in 0.3341 secunde