GEST INCREDIBIL. Studenții străini de la Medicină doteză spitalele

234
GEST INCREDIBIL. Studenții străini de la Medicină doteză spitalele - studentimedicinaulbs-1494672760.jpg
Au venit să învețe Medicina în România și s-au transformat în ajutoare pentru spitalele din țară. Mai mulți străini care studiază la Cluj au pus mână de la mână și au donat materiale sanitare și chiar aparatură medicală, încercând să le facă viața mai ușoară atât pacienților, cât și cadrelor medicale.


Jannie Billeck a venit în urmă cu șase ani în România, la Cluj-Napoca, acolo unde studiază Medicina generală. Impresionată de un caz pe care l-a văzut în timpul practicii într-o secție de Pediatrie, s-a gândit împreună cu alte două colege să nu rămână indiferente la lipsurile din spital.


"Acesta a fost primul nostru caz, cu Alexandra care nu avea nimic, părinții ei nu veneau să o viziteze. A trebuit să treacă prin foarte multe operații și a fost o șansă de a o ajuta cu scutece, haine sau dulciuri", a explicat tânăra, potrivit Digi 24.


De aici și până la un dezvoltarea unui proiect complex a fost doar un pas. Cu banii de buzunar și de la familiile lor au început să cumpere materiale sanitare pe care să le ducă în spitale și au făcut și o asociație. Acum strâng fonduri online, în cafenele sau la facultate. Au reușit să adune deja 2.000 de euro.


"Am încercat să ajungem de la o persoană la alta și să colectăm cât de mult putem pentru a da materiale care le lipsesc pacienților din spitale", a spus Karina Eisenberg, studentă la Medicină.


"Am văzut foarte multe cazuri care au nevoie de ajutor, așa că le-am spus și altor prieteni, ne-am unit și am zis că trebuie să le dăm oamenilor o bază, să ajutăm", a adăugat Bea Kurz, studentă la Medicină.


Acum în proiect sunt implicați aproape 40 de studenți, majoritatea străini.


Tinerii donează de la mănuși sterile, tensiometre, medicamente sau jucării și până la aparatură medicală complexă. Cel mai important proiect pentru ei până acum a fost achiziționarea unui aparat care ajută la diagnosticarea cancerului de col.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5193 secunde