Gata cu pomenile de la stat!

1805
11
Gata cu pomenile de la stat! - poartaalbaajutorsocialbani267-1312216443.jpg
De câte ori nu v-ați întrebat, mergând pe unele străzi din Constanța, "Din ce trăiesc oamenii ăștia?". Din ce trăiesc cei care nu se duc la muncă, pe care îi vedeți toată ziua în fața blocului sau la poartă, plângându-se că nu au bani de una și de alta, că statul îi lasă să moară de foame.

De fapt, ei trăiesc bine mersi din aju-toare sociale, bani de la stat, bani de la noi, cei care plătim impozitele și taxele. Noi ne spetim pentru ca ei să stea liniștiți acasă, să aștepte pomana de la stat. Nu spunem că toți cei care primesc astfel de ajutoare nu le merită, dar o mare parte din aceștia ar putea să mun-cească și să-și câștige singuri existența.

Se pare însă că această stare de fapt se va schimba în curând. În toamnă va intra în vigoare o nouă lege a asistenței sociale. Documentul are ca scop reduce-rea dependenței de ajutoare de la stat. În primul rând, ea va reduce numărul asistaților social, dar și al ajutoarelor pe care aceștia le primesc în prezent.

Nu se știe câți trăiesc doar din ajutoare

"Există, în momentul acesta, oameni, nu i-am numărat, nu știm nici măcar câți sunt, dar presupun că nu sunt puțini, care trăiesc doar din ajutoare, deci nu au niciun interes să-și caute un loc de muncă, pentru că statul le dă suficient cât să stea acasă. Să stea acasă, în fața televizorului, să nu facă nimic. Suficient cât să nu-i împingă să caute un loc de muncă. Or, cu asta trebuie să terminăm și atunci trebuie să introducem niște condiționalități", a explicat ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu.

În noua lege vor apărea mai multe astfel de condiții, una dintre ele fiind înregistrarea la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă,

Patru ajutoare mari și late

Un alt principiu al acestei legi este focalizarea ajutoarelor către cei care au cu adevărat nevoie de ei. "Trebuie să focalizăm ajutoarele, pentru că sunt puțini bani, celor care au cu adevărat nevoie de ei", a adăugat ministrul.

Potrivit acestuia, în prezent, sunt 54 de prestații, iar din toamnă nu vor mai rămâne decât patru. Este vorba despre alocația pentru copii, un drept universal, indemnizația pentru creșterea copilului de până la doi ani, indemnizația pentru dizabilități și venitul minim de inserție. Acesta din urmă va cuprinde actualul venit minim garantat, dat de primării, precum și alte 20 de ajutoare care se acordau familiilor cu venituri mici, inclusiv ajutoarele pentru încălzire.

Calcul în funcție de venituri

În plus, noua lege va impune un plafon maxim al ajutoarelor, care nu va mai fi o sumă fixă, ci vor fi acordate în funcție de nevoile beneficiarului, persoană singură sau familie. Mai mult decât atât, calculul se va face numai după verificarea veniturilor familiei ajutate, prin evaluarea tuturor bunurilor, pentru a vedea dacă acestea nu pot fi folosite pentru obținerea de venituri.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
trv
2 august 2011
ASTA DA!

ASTA INSEAMNA GUVERNARE DE DREAPTA ! BRAVO!!

rex
2 august 2011
lazaroiu un ciumat portocaliu

daca si lazaroiu are idei este bine suntem pe drumul cel bun, in curand vom ajunge mai rau ca SOMALEZII.

ici
2 august 2011
De acord, dar...

iar ministrul muncii sa ne spuna, cum o sa ne aparam de hoti? ca nici politisti nu prea mai sunt! Iar cei ce primesc ajutoare, in marea lor majoritate, chiar daca ar gasi locuri de munca, nu s-ar duce sa munceasca pentru ca, fie munca e sub demnitatea lor, fie ar avea venituri prea mici!

kinay
2 august 2011
foarte bine

oamenii trebuie stimulati sa munceasca nu sa stea acasa si sa leneveasca. ajutoare de stat doar pentru cei care nu pot sau nu au cum sa munceasca. nu este posibil ca cele 2 milioane de salariati la privat sa tina in carca milioane de asistati social, milioane de pensionari si peste un milion de bugetari. de unde fratii mei atatia bani? tot de pe spinarea noastra

Plătitor de taxe
2 august 2011
BRAVO LĂZĂROIU, BRAVO GUVERN BOC

Dacă se va aplica legea, e cea mai mare dreptate care se face. Am văzut un ȚIGAN interlop care venise cu o mașină BMW să-și ridice alocația de la stat. Și nu e vorba numai de ȚIGANI, sunt și români care trăiesc pe "picior mare" și plâng că mor de foame. Nație de tot kk.

loli
2 august 2011
risipa

pana acum a fost bataie pe joc din banii publici. trebuia sa se termine pomana asta

fonder
2 august 2011
b

F line. Nu merita atatia bani. La munca

adrian nastase neputu tamarei
2 august 2011
bravo guvern!! jos javrele psd-iste cu zambaretul lor iliescian

asa trebuia demult da nemernicii PSD au profitat de invatatul comunist ILICIescu sa aiba permanent un grup de votanti milogi,lichele ce sug de la bugetul nostru!!!Daca PDL merge pe DREPTATE si nu mai da POMENI vor castiga mult la alegeri,lumea vrea DREPTATE,RESPECT fata de munca lui...tineti o tot asa!!!!!

Geo
2 august 2011
BATAIE DE JOC FATZA DE CEI CARE MAI MUNCESC

M-as mira sa "inventarieze toate bunurile". Se va face ca si acum, adica din birou fara legatura cu realitatea. Sunt o multime de "beneficiari de ajutoare de stat" care primesc venituri din strainatate,si ma refer la cazurile cand lucreaza un membru al familiei (sot/sotie)dar in tzara declara ca sunt saraci lipiti. Bunul simtz nu se poate legifera trebuie impus. La tzara dai cu tunul dupa lucratori cu ziua, nu vin nici pe 50 de lei dar carciumile sunt pline de mushterii.

miruna
2 august 2011
din pacate ...sunt doar vorbe

cred ca cei afectati vor fi cei care au nevoie si au bani de spaga iar cei care-s abonati de o viata-mai ales rromii si cei de la tzara-nu le vor fi luate ajutoarele exact asa cum si in min.de interne sau alte inst.bugetare au fost dati afara cei fara pile sau ghinionistii iar pilosii incompetenti sau corupti au ramas in continuare bn mersi acolo...rusine guv.boc,doar vorbe spune

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8793 secunde