Gata cu păcăleala! Cârciumarii trebuie să spună dacă folosesc produse congelate

472
Gata cu păcăleala! Cârciumarii trebuie să spună dacă folosesc produse congelate - gatacupacaleala-1476977830.jpg
Începând de astăzi, toți comercianții de pâine, patiserie sau prăjituri, dar și cârciumarii sunt obligați să ne informeze dacă produsele vândute au fost congelate. Pe 20 octombrie, au intrat în vigoare prevederile Ordinului nr. 183 din 2016 privind informarea consumatorilor de către operatorii economici care des-fășoară activități de comercializare pe teritoriul României a produselor obținute din produse alimentare congelate. 


Termenul de produs alimentar congelat se referă la pâine și produse de pani-ficație, produse de patiserie, carne sau produse de origine animală, legume, fructe. Astfel, operatorii economici care co-mercializează către populație pâine, produse de panificație și produse de patiserie obținute din produse congelate, precum și unitățile de restaurație co-lectivă (unități de alimentație publică - restaurante, cantine, fast-food-uri, bristro-uri etc.) care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligația de a informa consumatorii prin afișare la loc vizibil, lizibil, ușor de înțeles, într-o formă care să nu permit ștergerea, după caz, pe un afiș, pe etichetă, ambalaj de vânzare, în meniul oferit, ori altele aseme-nea, ce însoțesc produsul, mențiunea "produs/din produs decongelat". 


"Acesta este un pas important în informarea consumatorilor români, pentru a putea decide în cunoștință de cauză, mai ales în unitățile tip restaurante, patiserii etc, unde, de multe ori, găsim mențiunea «produse proaspete». Astfel, se va putea face o diferență clară între produsele congelate și cele cu adevărat proaspete", explică Sorin Mierlea, președintele asociației InfoCons. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3325 secunde