Gard reparat pe bucăţele, la Şcoala nr. 29 „Mihai Viteazul”

283

Articole de la același autor

Şcoala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” a fost înființată în urmă cu 54 de ani şi de atunci personalul didactic, directorii, cu toții au încercat să atragă cât mai mulţi elevi, cărora să le asigure cele mai bune condiții. La acest moment, unitatea de învăţământ are înscriși 1.068 de elevi, 615 în ciclul primar şi 453 la gimnaziu. Din păcate, deși am intrat în 2022, unitatea încă este împrejmuită, pe alocuri, de un gard realizat din fundaţie de beton pe care sunt prinse grilaje de plasă. De ce? Pentru că, din cauza terenului și vechimii gardului, partea betonată s-a degradat.



Despre această problemă s-a tot scris, dar, din păcate, tot nerezolvată a rămas. De fapt, în prezent, se poate observa cu ochiul liber că există o porţiune din acesta, nouă, doar că, pentru siguranţa elevilor, este nevoie ca tot gardul să fie înlocuit. Aşa cum era de aşteptat, ca în cazul oricărui lucru vechi, și în acest caz, betonul s-a măcinat, apărând găuri, pământul s-a surpat, betonul s-a înclinat, afectând și partea de plasă, existând pericolul căderii lui.

Acesta a fost și motivul pentru care actualul director, prof. Carmen Guguș, a inserat în planul său managerial, împreună cu colegii, acest obiectiv, și anume reabilitarea gardului care împrejmuiește spațiul școlar, pentru a monitoriza siguranța în perimetrul școlii.

În acest sens, echipa a inițiat procedurile specifice către Primăria Constanța, în vederea identificării soluțiilor de reparare/ modificare în cel mai scurt timp a gardului care împrejmuiește spațiul școlar, în sensul că a elaborat mai multe note de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea alocării de fonduri pentru executarea lucrării de reparații la gardul școlii.

„Misiunea şcolii, așa cum este formulată în planul de dezvoltare instituțională pe următorii patru ani, este de a asigura, împreună cu comunitatea locală, condiţii de învăţare la standarde europene, să le dezvolte competenţe şi să le formeze atitudini necesare integrării şi adaptării la schimbări într-o societate democratică, în care accentul se pune pe iniţiativă, pe capacitatea de asumare a răspunderii şi pe respectarea legilor. Primul obiectiv strategic urmărit în planul de dezvoltare instituțională al școlii este asigurarea condiţiilor optime de studiu şi de siguranţă necesare desfăşurării unui învăţământ de calitate. Avem în vedere menţinerea în incinta şi perimetrul şcolii a unui climat de siguranţă, a unui ambient adecvat actului educaţional, prin implicarea elevilor, a cadrelor didactice, a părinţilor şi a Consiliului local, a patrulei Secției 2 Poliție”, ne-a declarat directorul.

În acest sens, au fost accelerate demersurile privind intrarea în posesie a cadastrului, pentru construcțiile și terenul aferent școlii și spațiilor aparținând acesteia. Apoi, după finalizarea procedurii de înscriere în cartea funciară a imobilului Școlii Gimnaziale nr. 29, după primirea documentației cadastrale la finalul anului 2020 și în urma colaborării cu Primăria Municipiului Constanța, s-au demarat lucrările de reconstrucție a gardului școlii pe zona dinspre est. Anul trecut, în ultimul trimestru, prin hotărâre de Consiliu local, s-a aprobat nota de fundamentare privind alocarea de fonduri pentru executarea lucrării de reparații la unul din segmentele cele mai afectate de trecerea timpului ale gardului școlii. Este adevărat, reconstrucția gardului din partea de est a respectat datele din planul cadastral al imobilului, și anume beton și metal, doar că, până va fi înlocuit în totalitate, mai durează.

Prof. Guguş a precizat că, în anul 2022, după aprobarea bugetului, se așteaptă semnarea notelor de fundamentare privind continuarea execuţiei lucrărilor de reparaţii a gardului pe celelalte segmente. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2936 secunde