Galerie foto. „Zidul Berlinului”, într-un supermarket din Constanţa

5639
6

Articole de la același autor

Un supermarket din Constanţa a găsit o soluţie mai puţin fericită pentru a separa zona de magazin de cea de galerie comercială, unde accesul este pe bază de certificat verde. Astfel, a fost montat un gard metalic, din cel folosit la exterior, pe care a fost pus un plastic transparent.

Măsura i-a luat prin surprindere pe mulţi constănţeni veniţi la cumpărături, care s-au arătat chiar indignaţi de varianta aleasă.

„Înţeleg că este pandemie, înţeleg că sunt nişte reguli, dar acest gard metalic, într-un supermarket, este mult prea mult. Zici să suntem animale, ţinute în grajd!”, ne-a declarat Mariana Ivan. Un alt client consideră că este „lipsă de civilizaţie” şi se întreabă de ce tocmai acum s-a luat această măsură. „Pandemia este de luni de zile, regulile de acces pe bază de certificat sunt impuse de câteva săptămâni. Până săptămâna aceasta, nu s-a luat nicio măsură, să înţeleg că nu a fost respectată legea şi abia acum sunt în legalitate?”, ne-a întrebat Mircea S..

Soluţia pare însă să fie aplicată în toate supermarketurile lanţului respectiv. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor a transmis, marţi dimineaţă, 23 noiembrie, un comunicat de presă prin care îndeamnă clienţii să nu mai meargă la magazinele respective.

„Amplasarea unor garduri metalice de peste 2 metri înălțime pe culoarul interior de acces în vederea delimitării magazinelor Kaufland de alte magazine din incinta acestora, cum ar fi farmacii, cofetării, în care este de asemenea permis accesul consumatorilor nevaccinați, doar ca măsură de prevenție în vederea combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2, este o măsură abuzivă și ofensatoare la adresa consumatorilor. Această acțiune luată la nivelul conducerii executive a SC Kaufland România SCS le amintește românilor de vremurile demult apuse, cum ar fi Zidul Berlinului, în care oamenii erau separați pe criterii ideologice și nu numai! O astfel de măsură nu se poate încadra în categoria celor de prevenire a combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2! Asociația Pro Consumatori a sesizat conducerea executivă a SC Kaufland SCS, precum și următoarele instituții: Ambasada Germaniei în România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Români, boicotați magazinele Kaufland! Nu vă lăsați călcată în picioare demnitatea! Cumpărați de la micii producători locali și de la magazinele care vă respectă drepturile constituționale!”, transmite preşedintele APC, Costel Stanciu.

Am solicitat un punct de vedere conducerii lanţului de magazine însă, până la această oră, nu l-am primit. În momentul în care vom avea un răspuns îl vom publica.

Comentează știrea

Cristian Gheorghe
23 noiembrie 2021
Eu cred ca romanul prefera gardul. Gardul si scopurile mici.

Ar trebui amendati ca au luat masurile atat de tarziu. Estetic ar fi fost un anunt la intrare, in care sa se fi explicat traseele, eventual buline, sageti. Sincer sa fiu, nu cred ca modul civilizat prinde la noi. Vedem in mijloacele de transport si in magazinele prevazute cu delimitari pentru a pastra distanta. La noi totul se repara cu sarma si se separa cu gard. Acum si pururea.

Ioana
23 noiembrie 2021
Croitoru

Le urez mult succes spre faliment tuturor celor care au acceptat și s-au conformat acestor forme de segregare !

barbu serban
23 noiembrie 2021
zidul berlinului

de ce nu imi publicati opinia va este rusine ?

barbu serban
23 noiembrie 2021
zidul berlinului

cum este posibil asemenea inconstienta si lipsa de inconstienta profesionala ??din partea unui jurnalist (a) de a publica asemenea articol lipsit de iresponsabilitate de acritica initiativa demna de lauda de a proteja populati de la un dezastru Zidul berlinului cum il numiti este FOARTE necesar in actualul razboi impotriva unui inamic invizibil dar foarte puternic pe care omul de rind nu isi da seama si ignora regulile de protectie Tu si ziarul inconstient care apublicat acest articl draconic imoral dement puneti vita populatiei in pericol prin zadarnicirea combateri crizei

barbu serban
23 noiembrie 2021
zidul berlinului

prin intermediul acestui ziar dement sclerozat sa incurajez initiativa lantului de magazine si sper ca dinsi sa continua cu extinderea acestor masuri de protectie eficiente si sa ignore opiniile iresponsabile ale unor cumparatori Mentionez ca nu sint client al lantului de magazine dar am devenit oarecum din cauza masurilor dvs de protectie a sanatati populatiei si efortul dumneavoastra de a combate acasta criza sanitara

Pt barbu
28 noiembrie 2021
Zid

Ai vaccin, foloseste-l, poti sa nu mai fi paranoic omule? Te vaccinezi, faci 3 doze daca e nevoie si iti vezi de treaba ta. Cum am facut si eu si multi altii, cum poti sa sustii asemenea idei sinistre, marxiste, inumane? Se vede ca ti-a placut in comunism, ti-e dor de Ceausescu..te asteapta Coreea de Nord!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5665 secunde