Mai multe ştiri online:

GALERIE FOTO-VIDEO / Tornadă uriașă la Drajna: autocar cu 40 de oameni la bord, răsturnat de vijelie. Plan roșu de intervenție

Ştire online publicată Marţi, 30 Aprilie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Fenonem meteo extrem de periculos în județul Călărași. Un vârtej uriaș, care seamănă cu o tornadă, a fost filmat marți după-amiază în localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost răsturnat de vijelie, opt oameni fiind răniți. Inspcetoratul pentru Situații de Urgență Călărași a activat Planul roșu de intervenție. 


"ISU Călărași a activat Planul roșu de intervenție, la fața locului fiind mobilizate mai multe echipaje de intervenției. 6 echipaje sunt la ISU Călărași, 3 de la ISU Ialomița, dar a fost mobilizat și un echipaj de descarcerare", a precizat plt.adj,Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călărași. Potrivit lui Ovidiu Tătăranu, la această oră mai multe echipaje se îndreaptă spre locul accidentului. 


Ce spune Administrația Naționala de Meteorologie: 


Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în județul Călărași, este un fenomen meteorologic destul de rar și că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut. Aceștia avertizează însă că, deși tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt.   „Probabil că s-a și disipat. Au fost condiții atmosferice propice pentru formarea acestei tornade. Din ce am văzut și noi pe radar, s-a format un ciclon. Sunt două tipuri de tornade, unele care se formează din super celulă și care pot avea o intensitate între F1 și F5. În cazul acestui fenomen meteorologic, va trebui să măsurăm, în funcție de ce pagube au fost în zonă, pentru a vedea intensitatea tornadei și pentru a spune despre ce a fost vorba, exact, acolo”, a declarat, pentru „Adevărul”, meteorologul de serviciu.    Potrivit acestuia, în zonă încă sunt pericole. „Poate cădea grindină, nu e exclus să mai apară rafale de vânt. Comparativ cu alte regiuni, astfel de fenomene la noi se formează destul de rar”, a completat specialistul.  


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8008 secunde