GALERIE FOTO / Vicepremierul Paul Stănescu, prezent astăzi la edificiul roman cu mozaic și la MINAC

401

Articole de la același autor

În aceste momente, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța președintele CJC Marius Horia Țuțuianu și  viceprim-ministrul Paul Stănescu, susțin o conferintă de presă. Conferința are ca obiect semnarea contractelor de finanțare pentru proiectele: "Reabilitarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța", "Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu". Viceprim ministrul Paul Stănescu a declarat că județul Constanța are nevoie de așa ceva.


Horia Tutuianu a declarat că "semnarea acestor contracte este un succes notabil, mai ales că totul s-a desfășurat foarte repede.
Viața culturală a județului nostru renaște de azi, pentru că acestea sunt proiecte foarte importante pentru constănțeni. La muzeu vor fi efectuate lucrări de instalații, dotări, consolidare etc. Valoarea proiectului pentru reabilitarea muzeului este de 4,3 milioane de euro.


Directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Sorin Colesniuc, a declarat că județul Constanța este probabil cea mai bogată regiune în monumente istorice. "Aici, multe monumente au fost descoperite și astăzi sunt în paragină, în timp ce altele asteaptă să fie descoperite".


Urmează sa se semneze și contractul de finanțare pentru reabilitarea cetății Carsium de la Hârșova.


Horia Țuțuianu: "Solicit tuturor companiilor interesate sa participe la licitatii dar sa nu le conteste pentru ca asta ar însemna întârzierea proiectelor."


Paul Stănescu a mai declarat că stadionul Farul ar putea trece în administrația Consiliului Local Constanța. Proiectul de hotărâre ar urma să fie aprobat în ședința de Guvern de săptămâna viitoare.


"Am discutat cu primarul Făgădău și cu ministrul Tineretului și Sportului, apoi urmează proceduri să găsim fonduri pentru reabilitare", a declarat ministrul Paul Stănescu în cadrul conferinței de presă susținută la Constanța.


Paul Stănescu spune că spera să rezolve și problema sălii polivalente și a sinagogii din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Iunie 2018
Stire din Social : Dolarul a pierdut 2,35 bani
Miercuri, 06 Iunie 2018
Stire din Social : Iată cât aur deține BNR
Miercuri, 06 Iunie 2018
Stire din Social : Noi locuri de muncă pentru șomeri
Miercuri, 06 Iunie 2018
Stire din Social : Noi locuri de muncă pentru șomeri
Pagina a fost generata in 1.2674 secunde