GALERIE FOTO / Turnuri de 24 de etaje vizavi de Parcul Tăbăcărie

Duminică, 11 Martie 2018, 17:13
18368
Constanța ar putea avea în doi - trei ani primii zgârie-nori. Patru blocuri de câte 24 de etaje, cu peste 80 de metri înălțime, vor fi ridicate de o companie de investitori în cadrul unui complex rezidențial care se vrea a fi unul dintre cele mai luxoase din țară. Vor fi, în total, 672 de apartamente, cu 844 de locuri de parcare asigurate în parcări subterane și 12 locuri la suprafață.

Blocurile vor fi construite de firma Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, cu sediul în București, pe un teren de peste 7.500 de metri pătrați, pe strada Soveja, vizavi de Parcul Tăbăcărie, între actualul supermarket Lidl și Palatul Copiilor. Fiecare imobil va avea spații comerciale la parter, de diferite dimensiuni, trei niveluri de subsol și câte 168 de apartamente și garsoniere. Documentația este în lucru, în cursul săptămânii trecute fiind solicitat avizul de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.

Conform certificatului de urbanism emis de Primăria municipiului Constanța în luna iunie 2017, amplasamentul se află în zonă funcțională destinată complex imobile cu regim mare de înălțime – locuințe colective, comerț și hotel. Suprafața proprietății este de 7.592 metri pătrați. Suprafața construită va fi de 2.686, 41 metri pătrați din tot lotul, reprezentând 35,38% din suprafața totală. Pe aproape o treime din teren vor fi amenajate spații verzi, totalizând 2.328,11 metri pătrați, iar pe o altă treime vor fi amenajate alei pavate, pentru circulație (2.577 mp). Fiecare bloc va avea la etajul al 25-lea o terasă circulabilă.

Sisteme moderne de parcare a mașinilor

Subsolurile clădirilor vor fi organizate ca spații destinate parcării, adăpost local antiaerian și spații tehnice. Accesul în imobile se va face prin intermediul unui lift auto, care va avea stația de plecare de la nivelul solului și care va ajunge la nivelurile inferioare ale clădirii, la subsoluri. Accesul pietonal în clădiri spre subsoluri se va putea realiza prin două scări, dar și cu un lift. În interiorul ansamblului vor fi construite străzi perimetrale. Subsolul pentru întreg ansamblul de clădiri va adăposti 844 de locuri de parcare și va avea trei nivele subterane, iar accesul se va realiza de pe toate laturile amplasamentului. Fiecare nivel va fi prevăzut cu sisteme de parcare pe două nivele, care asigură gararea a patru sau șase locuri de parcare.

Pe fiecare dintre etajele 1 - 24 vor fi construite câte opt garsoniere, 12 apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere, rezultând un total de 672 unități locative. La parter, corpul A va avea 386,39 metri pătrați de spații comerciale, corpul B va avea 292,06 metri pătrați, iar corpurile C și D câte 168,88 metri pătrați de spații comerciale. Garsonierele vor fi de două feluri, unele cu o suprafață de 28,06 metri pătrați, altele de 32,95 mp. Apartamentele de două camere vor fi și ele de trei tipuri, în funcție de suprafață, de 49,95 mp, de 56,04 mp și de 56,21 mp. Iar apartamentele de trei camere vor fi de 62 și 69,33 mp.

Spații verzi pe o treime din suprafața terenului

La exteriorul întregului complex se vor amenaja circulații auto și circulații pietonale finisate cu pavaj de exterior rezistent la trafic. Spațiile verzi vor fi vizibile din circulațiile publice și vor fi amenajate peisagistic cu vegetație de talie joasă specifică zonei.

În ce privește soluțiile alese de investitori pentru construcție și finisaje, structura de rezistență a clădirilor va fi din stâlpi și grinzi, realizată din beton armat, iar fundația va fi tot din beton armat. Pereții exteriori vor fi făcuți din zidărie neportantă cu o grosime de 25 cm, vor fi placați spre exterior cu termosistem din polistiren și vată minerală de minimum 10 cm peste care se va aplica tencuială structurată și vopsea de exterior. Spre interior, zidăria exterioară va avea un strat de tencuială, un strat de glet și vopsea lavabilă de interior. Compartimentările interioare vor fi din pereți ușori, realizați din gips carton sau zidărie BCA ori cărămidă. Tâmplăria exterioară va fi cu geam tip termopan.

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3199 secunde