GALERIE FOTO / Turnuri de 24 de etaje vizavi de Parcul Tăbăcărie

18497
9

Articole de la același autor

Constanța ar putea avea în doi - trei ani primii zgârie-nori. Patru blocuri de câte 24 de etaje, cu peste 80 de metri înălțime, vor fi ridicate de o companie de investitori în cadrul unui complex rezidențial care se vrea a fi unul dintre cele mai luxoase din țară. Vor fi, în total, 672 de apartamente, cu 844 de locuri de parcare asigurate în parcări subterane și 12 locuri la suprafață.

Blocurile vor fi construite de firma Bogaris Residential Rom Cuatro SRL, cu sediul în București, pe un teren de peste 7.500 de metri pătrați, pe strada Soveja, vizavi de Parcul Tăbăcărie, între actualul supermarket Lidl și Palatul Copiilor. Fiecare imobil va avea spații comerciale la parter, de diferite dimensiuni, trei niveluri de subsol și câte 168 de apartamente și garsoniere. Documentația este în lucru, în cursul săptămânii trecute fiind solicitat avizul de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.

Conform certificatului de urbanism emis de Primăria municipiului Constanța în luna iunie 2017, amplasamentul se află în zonă funcțională destinată complex imobile cu regim mare de înălțime – locuințe colective, comerț și hotel. Suprafața proprietății este de 7.592 metri pătrați. Suprafața construită va fi de 2.686, 41 metri pătrați din tot lotul, reprezentând 35,38% din suprafața totală. Pe aproape o treime din teren vor fi amenajate spații verzi, totalizând 2.328,11 metri pătrați, iar pe o altă treime vor fi amenajate alei pavate, pentru circulație (2.577 mp). Fiecare bloc va avea la etajul al 25-lea o terasă circulabilă.

Sisteme moderne de parcare a mașinilor

Subsolurile clădirilor vor fi organizate ca spații destinate parcării, adăpost local antiaerian și spații tehnice. Accesul în imobile se va face prin intermediul unui lift auto, care va avea stația de plecare de la nivelul solului și care va ajunge la nivelurile inferioare ale clădirii, la subsoluri. Accesul pietonal în clădiri spre subsoluri se va putea realiza prin două scări, dar și cu un lift. În interiorul ansamblului vor fi construite străzi perimetrale. Subsolul pentru întreg ansamblul de clădiri va adăposti 844 de locuri de parcare și va avea trei nivele subterane, iar accesul se va realiza de pe toate laturile amplasamentului. Fiecare nivel va fi prevăzut cu sisteme de parcare pe două nivele, care asigură gararea a patru sau șase locuri de parcare.

Pe fiecare dintre etajele 1 - 24 vor fi construite câte opt garsoniere, 12 apartamente cu două camere și opt apartamente cu trei camere, rezultând un total de 672 unități locative. La parter, corpul A va avea 386,39 metri pătrați de spații comerciale, corpul B va avea 292,06 metri pătrați, iar corpurile C și D câte 168,88 metri pătrați de spații comerciale. Garsonierele vor fi de două feluri, unele cu o suprafață de 28,06 metri pătrați, altele de 32,95 mp. Apartamentele de două camere vor fi și ele de trei tipuri, în funcție de suprafață, de 49,95 mp, de 56,04 mp și de 56,21 mp. Iar apartamentele de trei camere vor fi de 62 și 69,33 mp.

Spații verzi pe o treime din suprafața terenului

La exteriorul întregului complex se vor amenaja circulații auto și circulații pietonale finisate cu pavaj de exterior rezistent la trafic. Spațiile verzi vor fi vizibile din circulațiile publice și vor fi amenajate peisagistic cu vegetație de talie joasă specifică zonei.

În ce privește soluțiile alese de investitori pentru construcție și finisaje, structura de rezistență a clădirilor va fi din stâlpi și grinzi, realizată din beton armat, iar fundația va fi tot din beton armat. Pereții exteriori vor fi făcuți din zidărie neportantă cu o grosime de 25 cm, vor fi placați spre exterior cu termosistem din polistiren și vată minerală de minimum 10 cm peste care se va aplica tencuială structurată și vopsea de exterior. Spre interior, zidăria exterioară va avea un strat de tencuială, un strat de glet și vopsea lavabilă de interior. Compartimentările interioare vor fi din pereți ușori, realizați din gips carton sau zidărie BCA ori cărămidă. Tâmplăria exterioară va fi cu geam tip termopan.

Comentează știrea

Vasilica
11 martie 2018
Si uite asa mai aglomeram orasul

Multumiti Primariei Constanta si mai ales consilierilor locali pentru solutiile privind fluidizare traficului din zona Delfinariu. Inchipuitiva zona Delfinariu cu inca 1000 de masini in trafic...In loc sa modificati sa nu se mai construiasca in pe stradute ..turnuri...cam asa arata viziunea Arhitectului Sef. Multumim pentru acest minunat proiect.

Liviu Chilian
12 martie 2018
SeKuristimea ceausista kkpIUDAlista si distrugerea Romaniei!

Motto: "De la Ana Ipatescu, eroina pasoptista, femeie adevarata!, la Alexandracula Athanase(nepoata-"iubita" a schizofrenic-paranoicului Drakknea, Kumanul Vechi ce a incalekkt, si el, fosta Romanie), trecand prin psihopatele curve Magda Wolf(Elena Lupescu) si Ciocanitoarea Woodry, sau cum pot fi batjocoriti si exterminati urmasii dacilor, cei... mai viteji si drepti dintre Traci". --- Din EVZaluzi, cel mai demential-pornografic "ziar" tampitopolean. ""Metoda Madagascar": Cum ar vrea Fekix Stroe sa puna mana pe "mina de aur" de sub Spitalul Portului Constanta. Fostul sinistru al antitransporturilor, Felix Stroev, Bulkkroiul cu ceafa foarte groasa, SEKURIST-satanic ceausist, a incercat sa musamalizeze o afacere imobiliara cu terenul Spitalului Port Constanta la care a fost partas alaturi de Radu Mazare. Valoarea terenului este de multe milioane de euro". --- De ce merdia locale din Kustendge nu informeaza despre crimele suprarealiste pe care mafia Zsidano-Pesedista-Mazare continua sa le comita? De ce merdia din Tampitopole sunt inaintea...gaze-tarilor kustendilii? --- Am cautat informatii despre "Bogaris", crima organizata din "imobiliare". Oficial, este din Spania. Un spaniol are 0,1% din actiuni. Restul..."actionarilor" secreti sunt, ati ghicit, seKuristi-satanici ceausisti ce au depus in paradisuri fiskale, banii FURATI de la gura copiilor Romani. Criminalii se intorc, intotdeauna, la locul crimei. Ceausistii-tortionari-dementiali deveniti acum kkpIUDAlisti de "succesuri" cu cele 400 miliarde dolari shmangliti din Gragdina Maicii Domnului, asociati cu Zsidanul-Satanic Schwartzenebunu, "investesc" in Kustendge. Ridika monstrii de beton in parcul in care ar trebui sa se joace copilasii Romanilor! Copilasi ce numai sunt! Sunt exterminati cu sange rece de catre...aparatorii PatRAIEI Rromarlane! --- D'le! Cum este posibil! Unde vor sa ajunga kkpIUDAlistii Rromarlani? Romanii pleaca din Tara, cei ce raman sunt exterminati! Pt cine ridika blocuri kkpIUDAlistii ultracleptomaniaci? Pentru muncitorii comunisti Cubanezi, Vietnamezi, Chinezi, Nord Coreeni sau Laotieni...salvatorii kkpIUDALismului rromarlanesc, ce vor fi adusi, curand, in Kustendge?

Cristi ...
12 martie 2018
PARCARE PE HARTIE

Problema este ca aceste parcari din etajele interioare , nu pot fi folosite. Este un truc , ca sa dea bine pe hartie, vor baga acolo 2-3 ... lifturi , sa vada onor comisia de receptie ca se poate baga masina acolo si dupa aceea vor face spatii comerciale din aceste locuri de parcare. Aceasta speta este folosita peste tor... masinile vor sta prin cartierul apropiat pe trotuare.....

gogu
12 martie 2018
buna gluma

"Spații verzi pe o treime din suprafața terenului"- ha ha ha

Fagadau ati ales ?
12 martie 2018
Aveti ce v-ati dorit,aveti Mazare.

Hai sictir alegatorule ! Tu nu contezi.Cred ca ai vazut.In schimb esti vinovat de complicitate.Eu te acuz de complicitate.Te-au parasit pana si copii.Am fost al doilea oras din Romania,am avut o populatie de peste 300.000 de locuitori.Azi populatia orasului este mai mica de 280.000.In schimb se construiesc turnuri cu 270 etaje.O sa va revoltati cand orasul va fi invadat de populatii asiatice. Idiotilor ! Copii vostri nu au fost buni.

jan
12 martie 2018
ce nernici

nemernicii fura parcul. aSTA AM VOTAT ASTA AVEM

Nume
12 martie 2018
Exact asta ne lipsea

Blocuri, betoane si mai multe masini....dementii dracului care dati autorizatii de constructii!!!...pai nu vedeti ca orasul este deja sufocat blestematilor?!!!!?!?....avem nevoie de spatii verzi, de parcuri si strazi largi, avem nevoie de atatea in orasul asta nenorocit si voua va arde doar de profit, nu va mai saturati cretinii dracului!!!

Sjdjdj
12 martie 2018
Imi vine sa plang

Ce oras a fost Constanta odata si-n ce hal este acum!! Este strigator la cer dar degeaba....cainii latra ursul trece...si exact asta va mai ramane in acest oras: caini, tigani, cocalari , curve, boschetari, bisnitari etc....toate rebuturile societatii se varsa in aceasta cloaca de oras.

Ba Fagadaaulee
13 martie 2018
Primariw nerusinata !

Fagadaule.. tu nu poti sa pricepi ca blocurile turn omoara infrastructura rutiera, care nu a fost gandita pt densitate mare de populatie? Vrei sa ajungem ca in Bucuresti sa nu mai putem sa circulam pe strazi.. sa stam bara la bara...?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3879 secunde