Galerie foto. Ștafeta Veteranilor a ajuns la Constanța, în parcul de la primărie

248

Articole de la același autor

Stafeta Veteranilor a ajuns, vineri dimineaţă, 8 octombrie, în municipiul Constanţa.

Evenimentul se înscrie în seria de manifestări premergătoare aniversării Zilei Armatei Române și presupune purtarea a trei ștafete, pe trei trasee diferite din România (a căror culoare coincide cu culorile Drapelului Național - albastru, galben, roșu), având ca punct final de întâlnire municipiul Carei.

„Este un moment foarte important, cu o semnificație specială și cu o încărcătură emoțională puternică, în afara efortului fizic extrem de mare depus. Voi alergați pentru eroii neamului, pentru militarii răniți, pentru România. Vă doresc succes!”, a transmis viceprimarul Ionuţ Rusu, care i-a întâmpinat pe militari.

În Constanța, a sosit pe traseul albastru ștafeta militarilor de la Regimentul 307 Infanterie Marină, din Babadag. Apoi, militari activi, dar și în rezervă pleacă de la Monumentul Victoriei și vor parcurge 96 de kilometri până la Baza 86 Aeriană Borcea, Călărași.

„La această manifestare, marca Invictus România, participă alergători și cicliști (fie amatori, fie profesioniști), civili și militari. Regula este ca, în permanență, cel puțin doi participanți să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ștafeta mai aproape de destinație. Atunci când oboseala își va spune cuvântul, își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: ”Să te ridici și să lupți în continuare. Pentru eroii noștri, pentru România!”, a mai spus viceprimarul.

Având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupația horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944, traseele însumează peste 3.800 de km.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5932 secunde