GALERIE FOTO / SPECTACULOS. Plaja Tataia a renăscut la Constanța

14305
2

Articole de la același autor

Reabilitarea plajelor și a falezelor intră în linie dreaptă. Deși demarat  cu ani de zile întârziere, proiectul de refacere a zonei costiere se apropie de final. 


Una dintre firmele care efectuează lucrările pentru Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral s-a grăbit să ne arate ceea ce nu mai speram mulți dintre noi: plaje de aproape o sută de metri lățime la Constanța. 


Olandezii de la Van Oord au "furat" startul și au început lucrările de înni-sipare încă de acum mai bine de zece zile, deși acestea erau programate abia în septembrie. Și schimbarea se vede deja. Plaja Tataia s-a mărit cu mai bine de 70 de metri și poate fi considerată, la această oră, cea mai lată plajă din Constanța.


Primele înnisipări s-au făcut la Eforie Nord, după care pe coasta din dreptul Falezei Nord din Con-stanța. Urmează și alte plaje din Constanța, cea din dreptul Spitalului Militar, cea din dreptul străzii Mihai Eminescu și vor fi finalizate și cele de la Eforie. "Pentru construcția digurilor submerse am folosit 243.000 de tone 


de piatră, iar pentru cele emerse și legate de țărm - aproape 700.000 de zone. Materialele au fost aduse de la trei cariere din Dobrogea - Sibioara, Nicolae Bălcescu și Cerna. La înnisipare vor fi folosiți peste 3.700.000 de metri cubi de nisip. Acesta este extras din larg și transportat pe țărm de o conductă submersă", a explicat Marius Stamat, managerul de proiect de la Van Oord. 


La Mamaia nisipul ajunge la toamnă


În Mamaia, lucrează compania austriacă Porr Bau. Deși aici lucrările au început cu întârzieri foarte mari, se pare că înnisiparea se va face în curând. "Suntem în grafic cu lucrările și la 15 septembrie vom demara înnisiparea. În primele cinci - șapte zile, va avea loc instalarea conductelor de refulare, după care se va aduce nisipul. De la hotel Malibu și până în dreptul epiului construit de noi, paralele cu pasarela, plajele vor fi lățite cu aproximativ 100 de metri. În unele zone vor fi 80 de metri, în altele până la 100 de metri", a declarat, pentru "Cuget Liber", Bogdan Mărgineanu, reprezentantul Porr Bau.


Proiect de 10 milioane de euro

Reabilitarea plajelor este un proiect al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și este finanțat din fonduri europene. La final, vor fi realizate măsuri de protecție a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care afectează zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud și Eforie Nord, pe o lungime de 7,3 kilometri. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 10 milioane de euro. La final, plajele din Mamaia, Constanța și Eforie vor arăta ca în urmă cu zeci de ani, când aveau chiar și 100 de metri lățime.


Comentează știrea

Alina
25 august 2015
liber la castiguri

Liber la castiguri! Vrei cu adevarat sa castigi bani? Vrei mai multa siguranta pentru viitorul tau? Te asteptam in cel mai dinamic program de colaborare online la domiciliu, in timpul liber! Aici ai sansa unica si serioasa de a-ti completa rapid veniturile lunare! Trebuie doar sa ne contactezi cat mai repede posibil la adresa noastra de email: [email protected]

Gabriela
25 august 2015
Un sistem simplu si garantat!

Un sistem simplu si garantat! Noi iti vom arata cum sa creezi bogatie pentru tine si familia ta, in timp foarte scurt! Avem un sistem simplu si garantat prin care sa obtii venituri consistente chiar din prima luna, fara sa fie nevoie sa construiesti retele de oameni. Contacteaza-ne urgent la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.716 secunde