GALERIE FOTO / Simbolul sau rușinea Constanței? Iată în ce hal a ajuns Cazino-ul Constanța

1634
2

Articole de la același autor

Clădirea Cazinoului Constanța pare pierdută pentru totdeauna. Dacă pe exterior bijuteria arhitecturală își mai păstrează câte ceva din strălucirea de odinioară, coloanele sunt încă întregi, iar elementele decorative rezistă prin nu se știe ce miracol, în interior, este puțin probabil să se mai poată salva ceva. Tavanul s-a prăbușit în câteva încăperi, pereții s-au măcinat, podelele sunt sparte. Geamurile au dispărut de mult, iar porumbeii au distrus toate ornamentele.

Imaginile surprinse de colegul nostru fotoreporter Octavian Dragomir astăzi vorbesc de la sine și nu mai necesită comentarii.

Comentează știrea

.....
14 noiembrie 2017
CAZINO

Este extrem de rusinos ca nu se face nimic si nici nu se vrea. Din pacate va disparea una dintre cele mai frumoase cladiri din tara din cauza dezinteresului fata de valorile orasului.

Cazino-ul Constanța
15 noiembrie 2017
Imaginea unui partid,imaginea vremurilor

Este imaginea unui clan politic cu pretentie de partid politic.Este oglinda PSD-ului, este efectul prieteniei traditionale dintre PSD si PNL,ca principal clan/partid politic,autointitulat partid de opozitie.Este imaginea nepasarii a nesimtirii unei clase politice.Cazinoul Constanta este in acelasi timp oglinda nepasarii noastre dar si a neputintei noastre,este dovada ca nu suntem reprezentati de alesii locali,este dovada ca vocile noastre nu se aud,este dovada ca noi nu alegem.Cazinoul Constanta este masura dispretului manifestat de clanurile politice fata de istoria Dobrogei,fata de istoria noastra.Este masura inculturii celor doi primari veniti aici de aiurea si care in scarba si dispret le pomenesc numele: Radu Stefan Mazare si Decebal Fagadau.Radu Stefan Mazare si Decebal Fagadau sunt doi analfabeti functionali,doi venetici,dornici de imbogatire,nascuti si crescuti,unul in tigania Ferentariului si altul in saracia grotelor de la Altan Tepe.Cei doi primari sunt romani tiganizati prin educatie,dispusi sa-l spanzure si pe taica-su de dragul averilor.Educatia de sluga tiganeasca se vede din atasamentul celor doi fata stapan,fata de clanul/partidul care i-a numit in functie.Aceste slugi tiganesti au misiunea de a fura bani pentru clanul lor de partid.Cazinoul este rusinea intelectualilor constanteni,este rusinea profesorilor,a istoricilor din universitati,istorici care cu suprema nesimtire au cersit titlul de cetateni de onoare ai orasului.Aceasta cladire este rusunea sportivilor de seama ai Constantei care se lasa lingusiti,laudati,premiati de administratia locala cu conditia sa taca,sa nu-i critice in public,sa-si vada de sportul lor.Nu in ultimul rand aceasta cladire este rusinea arhitectilor constanteni,este dovada inutilitatii unei meserii,a inutilitatii Ordinului Arhitectilor,este dovada slugarniciei arhitectilor,este dovada complicitatii dintre arhitecti si clanurile politice.Cazinoul este imaginea vremurilor noastre.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8791 secunde