Galerie foto. Revoltă la Sanatoriul Balnear Techirghiol!

3186
13

Articole de la același autor

l Personalul nesanitar cere demisia managerului Alexandru Georgescu

l Managerul este acuzat că folosește baza de tratament ca pe propria-i moșie

Nici nu s-a instalat bine la conducerea Sanatoriului Balnear Techirghiol, că noul manager a stârnit o adevărată revoltă în interiorul unității. În numai trei luni, Alexandru Georgescu a reușit să își pună în cap tot personalul nesanitar. Mai mult decât atât, există voci că medicii sunt la rândul lor nemulțumiți de noua conducere.

Conflictul mocnit a izbucnit la suprafață ieri dimineață, când toți salariații cantinei, ai serviciului administrativ și ai serviciului tehnic au intrat în birourile conducerii și au cerut demisia managerului Alexandru Georgescu. Asediat la propriu de peste 50 de angajați nervoși, managerul le-a ascultat nemulțumirile, dar a refuzat să renunțe la funcție. La orele serii, salariații s-au retras din biroul directorului, cu promisiunea că, astăzi, la ora 10,30, vor reveni cu aceeași solicitare, până când managerul va demisiona.

Protestatarii spun că managerul Alexandru Georgescu a instaurat un regim dictatorial, că nu sunt lăsați să vorbească, sunt permanent urmăriți și verificați, că li se vorbește foarte urât și, din cauza economiei impuse, nu au nici măcar clor pentru igienizarea bazei de tratament și a spațiilor de cazare. Însă, de departe, cele mai grave acuzații aduse de angajații sanatoriului sunt acelea că managerul locuiește din luna septembrie într-unul din apartamentele hotelului și că folosește baza de tratament după bunul plac, cu diferite persoane din exterior. În plus, o mare parte din alimentele pentru pacienți se duce pe diferite protocoale ale managerului.

"Am adus aici sus, la birouri, pentru protocol, saramură, capră la ceaun, sucuri naturale din morcovi, mere. Tăvi întregi cu miei, iezi, iepuri, carafe de vin, sucuri naturale, am cărat și eu și colegele mele. De unde sunt toate acestea? Din mâncarea pacienților. Ei și-au încărcat mașina când au plecat la Covasna, la sfârșitul săptămânii trecute, iar noi nu aveam pâine să le punem pe masă pacienților. Niciodată nu s-a întâmplat așa ceva în ultimii ani. Ni se spune să aducem cafea, repede, repede. Dar de multe ori nu avem nici cafea și facem din cafeaua adusă de noi, de acasă", ne-a povestit doamna Vuța, una din angajatele din blocul alimentar.

Petrecere cu prohod și whisky în bazinul sanatoriului?

Salariații din serviciul tehnic au și ei povești de groază despre managerul Georgescu. Se pare că acesta locuiește în sanatoriu încă din luna septembrie, atunci când a fost numit la conducerea unității.

"Stă aici, în apartamentul 2 din Pavilionul B. Au fost seri când am fost chemați de acasă sau ținuți până la ora 11 noaptea, să încălzim apa din bazin și să ținem deschisă baza de tratament pentru că domnul director făcea baie cu fiica sa sau cu altcineva. Într-o seară, a intrat în bazin cu mai mulți preoți, au pus un CD și cânta prohodul, iar ei făceau baie în fundul gol și beau whisky. Stă aici permanent, se îmbată și ne persecută! Lucrăm într-un stres teribil. Nu se poate munci cu omul acesta. Să plece și să vină unul capabil", ne-a povestit un angajat de la serviciul tehnic.

Mai mulți colegi de-ai săi ne-au povestit cum sunt nevoiți să cumpere spirale, șuruburi, pânză de flex, deoarece nu primesc fonduri pentru achiziție de materiale.

Muncitori cazați și hrăniți de cantina sanatoriului

Acuzațiile merg chiar mai departe, cum că tot din mâncarea plătită de Ministerul Sănătății, pentru pacienții sanatoriului sunt hrăniți zilnic, 52 de muncitori care lucrează la o scară exterioară.

"Toți muncitorii locuiesc aici. Au venit cu mașini din Tulcea. Sunt de la o firmă care face această lucrare, contractată de domnul manager, care, culmea, este tot din Tulcea. Ei primesc, pe lângă cazare, două mese pe zi, prânzul și cina. Masa este servită la etajul al treilea, în Pavilionul A, ca să nu-i vadă lumea. Astăzi, când au văzut că este grevă, au dispărut toți, cu mașinile de Tulcea, cu tot", ne-a povestit liderul de sindicat al personalului administrativ și tehnic, Tungeai Cadâr.

La toate aceste acțiuni deosebit de grave care i se pun în cârcă managerului, se mai adaugă și acelea că vorbește foarte urât cu angajații, amenință băieșițele că vor fi date afară sau determinate să-și dea demisia, pentru a aduce "băieșițe miss".

"Eu am preluat unitatea cu un deficit foarte mare!"

Managerul este hotărât însă să nu renunțe la funcția de conducere și crede că toate nemulțumirile oamenilor își vor găsi o rezolvare.

"Este vorba despre o acțiune spontană și ilegală, în legătură cu unele nemulțumiri adunate într-un timp scurt. Eu am preluat unitatea în luna septembrie, cu un deficit foarte mare. A fost o perioadă de timp în care ne-am concentrat cu toții pentru a îmbunătăți situația, dar sunt probleme foarte grave pe care le-am găsit. Nimeni nu este de vină pentru că unitatea a fost condusă greșit. Toate problemele sunt rezolvabile. Există o parte din personal manipulată de câteva persoane din fosta conducere. Însă intenția noastră este să meargă treaba mai bine. Din păcate, nu am discutat cu toate departamentele și există o serie de probleme neclarificate care au devenit reale", a declarat, pentru "Cuget Liber", managerul Alexandru Georgescu.

În ce privește acuzațiile cu cheltuieli foarte mari cu protocoale, singura explicație a fost că aceste protocoale au fost necesare pentru oaspeți care ar putea să aducă pacienți și contracte frumoase, mai târziu.

Comentează știrea

13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Adina Dumitru
9 decembrie 2014
Articol de doi bani

Mult mai obiectivi cei de la Telegraf http://www.telegrafonline.ro/pdf/pagini/1418076000/social__economic.pdf. Mi-ar fi si rusine sa fiu de la presa si sa reproduc asemenea aberatii senzationale. Nu degeaba suntem tratati ca ultima specie in afara. S-ar cruci strainii la asemenea spitale si "angajati". Decat sa puna osul la munca, isi bat joc de munca medicilor si in general a personalului sanitar.

dodea
9 decembrie 2014
Sa plece acest manager

Sa plece cu tot cu Repeciuc care si el sta cazat tot la sanatoriu si cu care innoata seara in bazin. Tanti Olga sa plece si ea ca a facut destule cu nea asta.

Namolaru
9 decembrie 2014
Namolar

Hotii si puturosii protesteaza impotriva unui manager paranoic care cica vrea sa faca performanta la fel ca si partidul de hoti din care provine.

rusu
9 decembrie 2014
telegraful dezinformeaza

la sanatoriul de copi lucreaza ospatare pe post de necalificate , personalul necalificat e trimes la adulti

rusu
9 decembrie 2014
telegraful dezinformeaza

la sanatoriul de copi lucreaza ospatare pe post de necalificate , personalul necalificat e trimes la adulti

yo
9 decembrie 2014
romani ciorditori

Asa a fost la abator mangalia pe vremuri, cand au venit patroni si nu se mai putea fura ca inainte...toti erau tirani si dictatori...

Ana
9 decembrie 2014
Cata mizerie!

Un lucru e clar ... angajatii obisnuiti la caldurica si munca putina au fost deranjati de noul manager care vrea sa faca treaba si atunci sunt inevitabile schimbarile de ritm si atitudine ale subordonatilor sai. Nu ii supara faptul ca managerul locuieste in sanatoriu pentru ca apartamentul ocupat ar putea fi repartizat spre pacienti si astfel sa mai intre niste bani in contul sanatoriului, ci faptul ca domnul manager le poate urmari fiecare miscare! Daca sunt corecti si nu fura ori fac nimic ilegal, de ce le este frica?

adevar graieste
9 decembrie 2014
cel care ii pune la munca e dusmanul lor

ii gasesc destule lucruri cu care l-ar putea exclude pe cel care le trage patura de pe ei,o clica de cotitori care nu s-ar lasa dusi de acolo nici daca le-ar da 2 lei salariul ,astia nu stau in salariul lor

adevarata mafie a sanatoriului Techirghiol
9 decembrie 2014
noi am protesta

Cantina: -Stan Mihaela - Sef Cantina-are toata gestiunea din cantina- vinde materiale de curatenie si produse alimentare in eforie la pensiunea fostului sofer al sanatoriului Gabi -Buda Daniel- Sef Depozit- neoficial (fara acte) cumnatul fostului manager Rusu Vasilica- pe linga hotiile "legale" facute cu asistenta de diete Lenuta Cojanu a facut disparuta o mare parte din casarea institutiei -Geampalia Chivuta alias Vuta- Se ocupa cu gramajul portiilor date pacientilor- pe langa manevrele facute cu sefa cantinei ea este sefa in a diminua portiile pacientilor -Margineanu Claudia- ospatar si intermediar in tranzactiile facute cu produse de curatenie intre sefa cantinei si Terasa Carmen din Eforie -Mitrica Tanta si Sotul- acum o luna de zile au fost surprinsi si sanctionat (nu au fost da-ti afara) furand din cantina sanatoriului -Bobocel Tina sotia soferului institutiei angajata in cantina- se ocupau cu transpotul alimentelor furate cu masina institutiei si personala -Cadar Tuncei- Lider sindicat personal administrativ si angajat ca fochist la centrala termica - vinde combustibil de la centrala Dragomir Laurentiu- fochist- are acasa centrala termica pe combustibil folosit de sanatoriu CLU -Morea Catalin-fochist- sustrage combustibil pentru a juca table si jocuri de noroc la Balabuti Toti acesti 3 fochisti lucreaza la sanatoriu de copii si diminueaza caldura copiilor care si asa sunt cum sunt. -Namolarii- care vand namolul extras -Zisu Lacramioara- Sefa Pav. A si B- sustrage prin diferite subordonate materiale de curatenie si "are o relatie f buna cu cei care spala rufele murdare in unitate" -Gabriela Stanca- geztionat in baza de tratament- este Verisoara directorului Medical, dr. Ionescu Elena -Toti cei numiti mai sus au fost coordonati direct sau indirect(prin SMS) de catre d-na Oprea Carmen dir. de ingrijiri madicale care nu a reusit sa-i intre in gratie lui Georgescu asa cum ia INTRAT fostului manager si Rusu Vasilica, fost manager demis pt management defectuos.

anonim
10 decembrie 2014
cata mizerie-chiar asa

angajatii nu sunt deloc obisnuiti cu caldurica, ba dimpotriva- nu stiu de unde informatia dv si pe deasupra, fiecare si-a facut treaba- nu spun ca exista padure fara uscaturi ! faptul ca dl manager locuieste in incinta sanatoriului pt a urmari fiecare miscare, nu justifica nici vocabularul folosit cu personalul si nici activitatile dumnealui despre care lumea vorbeste. Si alti manageri au condus institutia si chiar f bine si, n-a fost nevoie sa locuiasca in incinta. Si nu de frica s-a revoltat lumea ci pt ca sunt oameni nu animale !!!!

Răspuns la: Cata mizerie!
Adăugat de : Ana, 9 decembrie 2014
Un lucru e clar ... angajatii obisnuiti la caldurica si munca putina au fost deranjati de noul manager care vrea sa faca treaba si atunci sunt...
13 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4197 secunde