GALERIE FOTO / Produse tradiționale sau țepe ordinare? Cârnați și salamuri țărănești, făcute în fabrici de mezeluri

2841
1

Articole de la același autor

Comisarii Protecției Consumatorilor au ajuns, astăzi, la comercianții de produse tradiționale care au chioșcuri prin parcările supermarketurilor din oraș. Primele verificări au scos la iveală cantități imense de produse care nu aveau nicio legătură cu cele tradiționale, făcute după rețete vechi românești.

"Am găsit sute de kilograme de produse fără etichete și fără documente de proveniență. 87 de produse lactate și 71 kg de carne, pretinse a fi tradiționale, dar care provin din fabrici specializate, păcălind flagrant consumatorul, au fost distruse. Este vorba despre practici comerciale incorecte, iar administratorul va fi amendat, sancțiunea pornind de la 5.000 de lei până la 30.000 de lei", a declarat comisarul șef al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu.

Chioșcul a fost închis, iar toată marfa ce nu a putut fi justificată a fost confiscată și distrusă. Însă câți constănțeni au cumpărat până acum de bune produse crezând că sunt tradiționale, nu au E-uri și alte adaosuri și arome, dar care, de fapt, erau păcăleli.

Toate aceste produse așa zise tradiționale au ca tradiție doar înșelăciunea. Lipsa documentelor și a etichetelor ne împiedică să știm exact ce sunt! Poate sunt in-afara termenului de durabilitate minimală, poate sunt din carne de dromader, poate conțin otrăvuri, poate nu știm pe cine să căutăm ca producător", mai spune șeful CJPC Constanța.

Comentează știrea

Axinte
19 octombrie 2017
Ivanciu corina

La dentist ai fost ? Juliturile de pe genunchi au trecut ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1 secunde