GALERIE FOTO / Preparate expirate în mâncarea persoanelor carantinate la Hotel Flora. OPC a dat amenzi uriașe

254

Articole de la același autor

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța au efectuat, pe 9 aprilie, o acțiune de control operativ la agentul economic S.C. Black Wave Center S.R.l., ca urmare a informațiilor privind serviciile de alimentație publică prestate pentru persoanele aflate în carantină, la Hotelul Flora din stațiunea Mamaia.


În cadrul acțiunii de control, comisarii au găsit materii prime (mozzarella, bacon afumat, șuncă țărănească, cotlet de porc, file butterfish, carne de porc tocată, mici, mușchi vită) cu data limită de consum depășită; materii prime (cotlet de porc, pește și file de pește, carne de porc tocată, carne de pui, burgeri, perișoare fierte, cremvurști fierți, resturi de ceafă preparată) cărora le-a fost schimbată starea termică, din produs refrigerat și din produs fiert în produs congelat; produse alimentare ṣi preparate culinare (cartofi prăjiți, pulpă de pui gătită, cașcaval pane, carne de pui feliată și condimentată, ciuperci feliate, carne de porc feliată, supă, preparate din carne feliate și ambalate în punguță transparentă, orez prefiert) fără informații privind încadrarea în termenul de valabilitate/data limită de consum, de asemenea  nu exista o evidență privind trasabilitatea produselor.


De asemenea, zona de asamblare/finalizare a pachetelor alimentare era improvizată, fără condiții care să permită păstrarea mesei calde la o temperatură de minimum 60 grade Celsius, preparatele alimentare fiind ținute în vase de inox, pe un cărucior mobil; navetele cu pâine proaspătă erau puse direct pe pavimentul neigienizat. "În blocul alimentar s-a identificat mobilier care prezenta urme de rugină și de mucegai; de asemenea, se foloseau vase și ustensile neprofesionale (din lemn ṣi plastic nealimentar), unele dintre acestea fiind deteriorate; preparatele culinare pregătite pentru livrare, nu aveau temperatura corespunzătoare, fiind abia călduțe", precizează comisarul OPC Ecaterina Scînteie.


Potrivit acesteia, nu existau zone de procesare delimitate, prevăzute cu chiuvetă, banc de lucru din inox și spații frigorifice de depozitare, pentru pește, pentru legume ṣi pentru carne; nu era respectată destinația agregatelor frigorifice, astfel încât, în congelatorul de legume era depozitată carne, în frigiderul de lactate erau depozitate preparate din carne, iar în alt agregat frigorific s-a constatat că se depozitau împreună ouă, legume și carne.


La unul dintre cele două cântare existente în unitate lipsea verificarea metrologică, iar, în urma cântăririi aleatorii a porțiilor de mâncare, s-a constat ṣi nerespectarea gramajului declarat. În plus, preparatele culinare nu erau transportate în condiții corespunzătoare, care să asigure păstrarea unei temperaturi conforme fiecărui tip de preparat alimentar, până la servirea către consumatorul final, aceste preparate fiind transportate în navete din plastic.


Pentru abaterile de la legislația specifică protecției consumatorilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 13.000 lei, dispunându-se ṣi măsura opririi definitive de la comercializare pentru o cantitate de 27 kg  materii prime și preparate culinare.


Au fost dispuse de asemenea, măsuri de remediere a deficiențelor constatate, precum și măsuri de achiziționare de echipamente termoizolante, în vederea transportării preparatelor culinare către consumatori, în condiții optime ṣi sigure.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6935 secunde