GALERIE FOTO. Inundații la Techirghiol. S-au înregistrat averse de aproape 90 de litri pe metru pătrat, în numai câteva ore

722
2

Articole de la același autor

Centrul orașului Techirghiol a fost acoperit de ape ieri, la prânz, după ce a plouat cu găleata. Potrivit reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, începând cu ora 9,00 și până la ora 13, s-au înregistrat precipitații cumulând un total de 88.7 de litri pe metru pătrat, din care 71.5 litri pe metru pătrat în aproximativ o oră, ceea ce depășește norma de 50 de litri pe metru pătrat într-o oră, pentru cod roșu de precipitații.


"Astfel, s-au produs inundații în zona centrală (vale Techirghiol - lac Techirghiol). Capacitatea de drenaj a sistemului pluvial a fost depășită producând-se fenomenul de băltire, apa depășind 60 cm adâncime. Urmare a informării prin dispeceratul ABADL de către responsabilii din cadrul formației de lucru Techirghiol, s-a dispus intrarea imediată în dispozitiv a personalului pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo.


Astfel, începând cu ora 11 s-a intrat în dispozitiv de către un echipaj al S.G.A. Constanța și o autoutilitară prin transportul în locație și punerea în funcțiune a trei motopompe diesel cu un debit de 100mc/h fiecare din dotarea Centrului de Intervenție Rapidă al Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța. Echipa ABADL a continuat acțiunile de evacuare a cantităților de apă până la ora 19,30, când a fost eliminată apa în exces din zona inundată", au precizat reprezentanții ABADL. 
Alături de echipa ABADL au participat și militari din cadrul ISU Dobrogea al județului Constanța, cu o autospecială de pompieri și o motopompă.


Comentează știrea

fani
11 mai 2018
ce prostie ..

Pozele aratate nu fac decat sa sublinieze impotenta edililor (cu nici macar 7 clase) de a descoperi cam cum sta treaba cu gravitatia ! Pai nu se puteau face 2-3 canale de scurgerea apelor pluviale in lac,cu podete pentru pietonii umblatori pe trotuarul DIG (inventat de neo -scolarizatii mileniului ).Acum 30 de ani acele canale existau, chiar daca nu foarte frumoase ....Cine a avizat documentatia de modernizare a zonei (daca a existat) avea oare doctoratul ?

BD
11 mai 2018
Cine contează mai mult?

Nu au drenat scurgerea in lac că să nu-i scadă salinitatea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5199 secunde