Galerie foto. Forme de turism nerecomandate în Delta Dunării

222

Articole de la același autor

Există și forme de activități turistice și agrement care nu sunt permise în Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD). Dat fiind statutul de arie naturală protejată, recunoscută și apreciată ca atare nu numai la nivel național ci și la nivel mondial, accentul cade pe protejarea unor ecosisteme unice, împreună cu biodiversitatea pe care o găzduiesc.


"Vizitatorii sunt încurajați să vină și să se bucure de frumusețea acestor locuri însă trebuie să se limiteze numai la acele activități care nu afectează în mod negativ mediul, în caz contrar riscând să fie sancționați potrivit prevederilor legale în vigoare. Folosirea mijloacelor de transport terestre și acvatice de orice fel, dotate cu motoare puternice, generatoare de noxe, zgomot puternic, valuri sau orice altă formă de deranj pentru viețuitoarele pentru care Delta Dunării este unul din puținele refugii naturale rămase, este nu numai iresponsabil ci și ilegal", explică reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.


De altfel, la finele săptămânii trecute, în zona Ciotica din perimetrul RBDD, inspectorii ecologi ai comisariatului regional au aplicat două amenzi de câte 6000 lei (Conform ORDONANȚEI DE URGENȚĂ nr. 57 din 20 iunie 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9466 secunde