Galerie FOTO. Ce ravagii a făcut potopul în județul Constanța

943
1

Articole de la același autor

Potopul ce s-a dezlănțuit duminică, 30 iunie, în județul Constanța, a inundate zeci de drumuri și de gospodării și a provocat pagube de sute de mii de lei. 

Ploaia puternică a măturat întreg litoralul, dar și numeroase localități din centrul județului. A turnat cu găleata cât pentru o lună întreagă, distrugând kilometri întregi de șosele și sute de hectare de culturi. De astăzi norii se retrag, dar meteorologii spun că la sfârșitul săptămânii este posibil să avem din nou precipitații. Însă mult mai scăzute cantitativ și fără furtuni.

În municipiul Constanța, echipele RAJA au intervenit în mai multe cartiere unde sistemul de canalizare nu a mai făcut față. S-au înregistrat reclamații din Coiciu, Tomis Nord, Palas, Faleză Nord, Poarta 6, dar și în stațiunea Mamaia. Probleme s-au înregistrat și la Costinești și Tuzla, dar și în localitățile Rasova, Cochirleni Faclia, Dropia și Medgidia. "Cantitățile mari de precipitații căzute, ce au depășit pe alocuri 100 de litri pe metru pătrat, au dus la crearea de torenți pe porțiunile cu pante mari, distrugând carosabilul drumurilor pietruite, acostamentele, rigolele și au dus la acumularea unor cantități mari de potmol pe partea carosabilă, punând în pericol siguranța circulației rutiere", a explicat directorul general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, Adrian George Gâmbuțeanu. Potrivit acestuia, echipele RAJDP au patrulat permanent pe toate drumurile județene, acționând cu utilajele specifice. S-a intervenit pe trei drumuri județene din zona Hârșova, șase drumuri județene din zona Cuza Vodă, două drumuri județene din zona Băneasa și alte trei drumuri din zona Topraisar.

Nouă familii din Cernavodă, evacuate

De departe, însă, cea mai afectată localitate a fost Cernavodă. Deși este binecunoscut faptul că centrul orașului este o zonă inundabilă, cu toată promptitudinea și eforturile autorităților și a echipelor de intervenție, apa a crescut rapid și a distrus asfaltul și trotuarele. Nouă familii din Cernavodă, dintre care 16 copii și opt adulți, au fost evacuate în cursul zilei de duminică, din cauza inundațiilor puternice. Acestea locuiau pe strada Portului, iar locuințele lor au fost grav afectate, puhoaiele de peste 1,5 metri intrând în casele lor. În prezent, cu toții sunt cazați la Adăpostul Sfânta Mina, unde primesc și hrană.

Pe strada Dumbrăvii au fost inundate alte cinci gospodării, însă familiile respective au refuzat să-și părăsească locuințele, iar pe strada Anghel Saligny cinci familii au fost afectate de surparea trotuarului peste gospodăriile lor.

"Cantitățile imense de apă de 97 de litri pe metru pătrat nu au mai fost înregistrate până acum în zona noastră. Au provocat inundații fără precedent la Cernavodă. Debitul puternic al viiturii a adus apă de peste un metru în 19 gospodării și a produs distrugeri pe 21 de străzi. Lucrările de racordare la sistemul de canalizare și alte reabilitări, aflate în curs de desfășurare de către Primărie, au fost grav afectate. Mai multe porțiuni de carosabil și trotuar au fost distruse de viituri, iar energia electrică a fost oprită mai bine de trei ore în zona centrală a orașului. În zilele următoare vor face rapoarte complete despre pagubele produse", a declarat primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă.

Comentează știrea

sosy
2 iulie 2013
palazu

cel mai tare cartier e palazu. strazile arata ca dupa bombardament si se poate intra numai cu Tab-ul. Cand aveti, de gand domnilor, sa le asfaltati sau macar pietrui?

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Social : Ploaie slabă, pe litoral
Sâmbătă, 29 Iunie 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.6774 secunde