GALERIE FOTO. Acțiuni de control pe plajele sălbatice, în ultimul weekend de vară

262

Articole de la același autor

Peste 14.200 de turiști și 2.650 de autovehicule au fost numărați în ultimul weekend de vară, pe plajele sălbatice din sudul Rezervației Biosferei Delta Dunării (Midia, Corbu, Vadu).


"Respectarea regulilor aplicabile într-o arie naturală protejată continuă să fie o problemă. Acțiunile desfășurate de către echipele mixte de control formate din inspectori ecologi ai ARBDD și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Tomis" Constanța, au aplicat și în această perioadă un număr însemnat de sancțiuni celor care nu au respectat legislația în vigoare în ce privește accesul și vizitarea zonelor costiere", susțin reprezentanții Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării.


Astfel, în urma acțiunilor comune de control de sâmbătă, 29 august, au fost aplicate 54 de sancțiuni (42 amenzi și 12 avertismente) în valoare totală de 13.200 lei, iar duminică, 30 august, alte 42 de sancțiuni (32 amenzi și 10 avertismente) în valoare de 8 800 lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru încălcarea unor prevederi ale Legii 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei "Delta Dunării" și pentru încălcarea unor prevederi ale OUG Nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere, respectiv accesul persoanelor și circulația cu mijloace rutiere pe teritoriul rezervației fără actele de reglementare emise de Administrația Rezervației (permise de acces), campare ilegală, circulația sau staționarea vehiculelor pe plaje, în zone strict protejate sau pe zonele adiacente.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6761 secunde