€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

GALERIE FOTO. A început pregătirea plajelor pentru sezonul estival. Să vină turiștii!

Ştire online publicată Joi, 30 Martie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a demarat activitățile de pregătire a plajelor și estimează că acestea vor fi gata până 1 mai 2017. 


Astfel, până la data de 15 aprilie 2017, vor fi amenajate și predate conform clauzelor contractuale către utilizatorii de plaje, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca ulterior, să fie finalizate și acele suprafețe libere de contract.


Potrivit reprezentanților ABADL, în această perioadă, are loc curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei prin colectarea corpurilor străine (lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc.) și a deșeurilor de orice natură, îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție, precum și îndepărtarea mecanizată a obstacolelor identificate în nisip (pietre, blocuri din beton, conducte dezafectate, etc..


În zonele unde plajele au fost erodate se aduce nisip nou, din zonele cu acumulări. Au fost deja demontate gardurile de protecție, în jur de 10.000 de metri liniari și încă se mai lucrează la refacerea profilului plajei, acolo unde aceasta a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece.


„Până în acest moment, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate. Conform planificărilor preliminare se estimează că, până la data de 13 aprilie 2017, va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor/subsectoarelor de plajă care fac obiectul unor contracte de închiriere”, explică purtătorul de cuvând al Administrației Apelor Române, Cătălina Brăgaru.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7175 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3913 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.1599 secunde