Galerie FOTO / A început amenajarea parcului modern de pe faleza Eforie Sud

1029
3

Articole de la același autor

Eforie Sud a înflorit în ultimii ani și a atras din ce în ce mai mulți turiști. Continuând eforturile de modernizare și întinerire a stațiunii, Primăria Eforie a demarat, de curând, lucrările de amenajare a unuia din cele mai frumoase parcuri din sudul litoralului românesc. Este vorba despre o investiție cu fonduri europene, care va fi realizată chiar pe faleza din apropierea Cazinoului și plajei Eforie Sud. 


Proiectul privește dezvoltarea zonei de recreere din partea turistică cea mai aglomerată din Eforie Sud. Acolo unde, în anii trecuți, erau amplasate mașinuțe și jocuri mecanice, se va face un parc cu o arhitectură modernă și interesantă, cu multe spații verzi, dar și bănci unde vă puteți relaxa și admira de la înălțime valurile Mării Negre și jocul pescărușilor. 


"Sperăm să ne încadrăm cu termenele și să nu apară probleme. Dacă totul va decurge bine, spre sfârșitul anului 2014, vom avea un punct de atractivitate în Eforie Sud, într-o zonă unde dintotdeauna a existat concentrare turistică. Mai tot timpul am avut o problemă în găsirea unei locații pentru desfășurarea de spectacole, pe care astfel o vom rezolva. A fost notificat și proprietarul Cazinoului, ca să renoveze clădirea din apropierea parcului, pentru a nu face notă discordantă cu viitoarea zonă", a declarat primarul Ioan Ovidiu Brăiloiu. 


Parcul va fi amenajat pe o suprafață totală de aproape 8.000 de metri pătrați, cu alei asfaltate și iluminat nocturn. Vor fi amplasate piese de mobilier specific, copiii vor avea locuri de joacă, iar adulții - zone de relaxare. Parcul va include piste pentru role și skateboard și nu vor lipsi fântânile arteziene și toaletele ecologice. De asemenea, potrivit primarului din Eforie, va fi realizată și o scenă pentru concerte și spectacole estivale. Valoarea investiției se ridică la 3.107.596,76 de lei, cu o finanțare nerambursabilă de 98 la sută, contribuția Primăriei Eforie fiind de doar 2 la sută. Potrivit edilului Ioan Ovidiu Brăiloiu, în cele două Eforii există șapte parcuri. 


Comentează știrea

Borat
24 februarie 2014
Da

Este super. Bravo Dom Primar este o realizare mica dar bine ca este si sa veniti mai des cu asemenea investitii si sa-i depasiti pe cei din Agigea, Cumpana sau Techirghiol. Apreciem foarte mult ca vom avea in curand o noua retea de apa si canalizare dar la fel de mult vrem sa fim bucurosi daca nu se asfalteaza macar sa avem piatra pe acolo pe unde au trecut lucrarile.. ( PE PARTEEA CU LACUL FATA IN FATA CU HOTEL FLAMINGO SI BISERCA PE SOSEAUA PRINCIPALA ESTE GROAZNIC). Multumim

claudiu
24 februarie 2014
mincinosul

Ai atras pe dracu,orasul arata cumplit ,iar turisti sunt foarte putini ! Sper ca macar aceste parcuri sa fie finalizate pana la inceputul verii,ca in rest nu s-a facut nimic in 10 ani de cand e boul asta primar !!!

aura
24 februarie 2014
mi-ar place ,,,,

iubesc aceasta statiune ,,si daca as fi avut bani mai multi as fi participat la dezvoltarea infrastructurii acestui oras --statiune ,,,mi--ar place sa am aici o casa ,,mi-ar place sa locuiesc in eforie sud,,,

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7846 secunde