Galerie foto. A fost inaugurat noul Delfinariu

731
1

Articole de la același autor

Trei ani de zile, sute de muncitori și peste 12,7 milioane de lei, este bilanțul în cifre al reabilitării Delfinariului de la Constanța. Începând de astăzi, turiștii, dar și constănțenii se pot bucura de un spectacol inedit în noul bazin al Delfinariului. 


Investiția, realizată din bani de la Consiliul Județean Constanța, Mi-nisterul Dezvoltării și fonduri euro-pene, aduce un plus de confort atât pentru spectatori, cât și pentru delfini.


Practic, în urma acestor lucrări, Delfinariul și-a dublat capacitatea, celor 600 de locuri adăugându-li-se alte 783 de locuri noi, dintre care șase pentru persoanele cu handicap.


1.720 mp de panouri acoperă incinta, care este prevăzută cu un lift special hidraulic pentru persoanele cu dizabilități, instalație de ventilație-climatizare, instalație dezumidificatoare de aer și cu mașină frigorifică. 


Peste 1.300 de locuri și condiții mai bune pentru delfini
"Este un proiect muncit, care ne va dubla capacitatea de primire a turiștilor și în condiții excelente de vizionare. De aceleași condiții bune se vor bucura și animalele, care sunt principalul nostru deziderat de bunăstare. Dar vom avea condiții foarte bune și pentru a ne realiza cercetările științifice vizavi de acești delfini", a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, în cadrul căruia se află Delfinariul.


Spectacole și pe timp de iarnă
Potrivit acestuia, bazinul a fost anve-lopat, astfel încât va putea fi funcțional și pe timpul sezonului rece. 


"Bazinul descoperit se folosea din iunie până în octombrie, după care biologia delfinilor nu permitea menținerea lor acolo. Bineînțeles, nici vizitatorii nu puteau sta să îi vadă în condițiile frigului iernii. Avem două bazine pentru delfini acum: unul de vară, unul de iarnă, ceea ce este și neeconomic, costisitor la întreținere și limitează și oferta noastră pentru că nu putem ține atâtea specii de mamifere cum ne-am dorit", a mai spus, dr. Adrian Bîlbă.


Acesta a mai spus că se fac eforturi pentru a putea aduce încă un delfin, însă, deocamdată nu a fost găsit unul în Europa, astfel încât costurile să fie suportabile.


Comentează știrea

DC
30 iulie 2016
Super-oferta!

Super-oferta! Numai acum! Castiguri motivante! S-au acordat peste 4600 de dolari în primele doua luni! Companie internationala in plina extindere! Cautam colaboratori! E gratis totul! Seriozitate maxima! Solicitati mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5883 secunde