Informare meteo

Furtuni și ploaie cu praf saharian, în week-end, la Constanța

1142
Furtuni și ploaie cu praf saharian, în week-end,  la Constanța - lo-1460146528.jpg

Articole de la același autor

Week-endul aduce vreme instabilă, ceva mai rece și ploi, la malul mării. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme urâtă, valabilă și pentru ziua de luni.

Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în cursul zilei de sâmbătă, în jumătatea vestică a teritoriului și în zonele de munte, iar începând cu noaptea de sâmbătă spre duminică, mai ales în regiunile sudice, centrale și, ulterior, în cele estice. Cantitățile de apă vor depăși local 20 de litri pe metru pătrat și, izolat, îndeosebi în zonele de deal și de munte, 40 - 50 de litri pe metru pătrat. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină.

De asemenea, potrivit meteorologilor, precipitațiile prognozate pentru intervalul 8 - 11 aprilie, în România, pot antrena spre sol particulele de praf saharian, dar în concentrații reduse.

Sâmbătă, la Constanța, cerul este mai mult senin și vântul suflă cu putere, dinspre est - sud-est. Maxima termică va atinge 19 grade. În cursul nopții, norii se vor înmulți, dar vântul se va mai domoli. Termometrele vor indica minimum 9 grade. Duminică, se va mai răci și sunt așteptate averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va fi variabil. Valorile termice se vor încadra între 11 și 18 grade.

Ploile vor continua și la începutul săptămânii viitoare, dar temperaturile vor rămâne în media normală pentru această perioadă a anului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5844 secunde