Francezii ne formează specialiștii în asistență socială și protecția copilului

218
Francezii  ne formează specialiștii  în asistență socială și protecția copilului - delegatiedgaspc-1510849470.jpg
O delegație franceză a ajuns, săptămâna aceasta, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. Cu această ocazie, specialiștii din Brest (Franța), oraș înfrățit cu municipiul Constanța, le arată colegilor de la malul mării cele mai bune practici în domeniu și, bineînțeles, vor să preia de aici modele ce pot fi aplicate în Franța.

Scopul acestei vizite este posibilitatea elaborării unui program de formare continuă a șefilor de servicii din cadrul DGASPC Constanța. Astfel, reprezentanții Asociației de Prietenie Brest-Constanța au vizitat deja serviciile din cadrul DGASPC și au încercat să găsească cele mai bune modele de cursuri și bune practici în ceea ce privește formarea continuă a specialiștilor.

Dorința conducerii DGASPC Constanța este aceea de a crea un centru de formare continuă, alături de Institutul de Științe Educative și Sociale din Brest, fiind susținută în acest demers de Consiliul Județean Constanța (CJC).

De altfel, pentru ca toate aceste demersuri să devină realitate, la finele lunii septembrie, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu directorul general al DGASPC Constanța, Petre Dinică, s-a deplasat la Brest, unde a analizat modul în care funcționează sistemul de asistență socială și protecție a copilului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5969 secunde