Fostul episcop al Hușilor pledează nevinovat în dosarul în care este acuzat de viol

178
Fostul episcop al Hușilor pledează nevinovat în dosarul în care este acuzat de viol - 965175606b818cb698-1590164552.jpg

Articole recomandate

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, arestat preventiv în cursul zilei de vineri pentru "agresiune sexuală în formă continuată în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei" și o infracțiune de "viol în forma continuată", va pleda nevinovat în dosarul cauzei, a anunțat avocatul acestuia, Liviu Bran.


Apărătorul fostului ierarh al Hușilor a spus că Onilă s-a arătat surprins de decizia magistraților care au decis arestarea sa și că acesta are un moral "căzut", informează Agerpres.


"Clientul meu a pledat nevinovat. Consideră în continuare că probele administrate la dosarul cauzei nu sunt elocvente, este surprins de soluția dată de către instanță. Din punctul meu de vedere nu sunt elocvente, dar nu eu hotărăsc soluția pe care a dat-o instanța de judecată și pentru este surprinzător că după trei ani de zile, pentru presupuse acte materiale instanța a constatat că este un pericol pentru ordinea publică. (...) Până ieri noi nu am știut de acest dosar. Ieri am fost chemați pentru prima dată și imediat s-a dat ordonanță de reținere. Tot probatoriul administrat în dosarul cauzei este făcut doar de către parchet, neavând posibilitatea legală să vedem dosarul decât astăzi un pic în fața instanței de judecată. Dosarul acesta a fost clasat inițial. Ulterior acestui moment a apărut un articol în presă și s-a repus pe rol cauza în sensul în care a început din nou urmărirea penală", a afirmat Liviu Bran.


Avocatul a precizat că în cazul clientului său există o singură parte vătămată și că va contesta probatoriul în timpul urmăririi penale, afirmând că înregistrările în care ar arăta actele sexuale "nu au fost catalogate de nimeni ca fiind autentice".


Apărătorul a contestat, totodată, măsura arestului preventiv, urmând ca decizia în acest caz să fie luată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție în zilele următoare, cel mai probabil luni sau marți.


Și Sebastian Cristi Jitaru, fost călugăr arhimandrit la Catedrala Episcopală din Huși, care execută o pedeapsă privativă de libertate, este cercetat pentru trei infracțiuni distincte de "viol în formă continuată în dauna unor persoane vătămate minore la momentul comiterii faptelor", "șantaj în formă continuată" și "agresiune sexuală în dauna unei persoane vătămate minore la momentul comiterii faptei".


Potrivit avocatei acestuia, Jitaru își își susține nevinovăția, fiind deja depusă contestație împotriva măsurii.


Alături de alți doi preoți din județul Vaslui, caterisiți ulterior, Jitaru a fost condamnat pentru șantaj, după ce în anul 2017 l-a șantajat pe Corneliu Onilă cu publicarea unor înregistrări în care acesta ar fi apărut în ipostaze intime cu un fost elev de la Seminarul Teologic Huși, care actualmente este preot.


Corneliu Onilă s-a retras din funcție în anul 2017.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7659 secunde