Fortăreața Neversea 2019. Constanța, cel mai sigur loc din țară, în timpul festivalului de pe Plaja Modern

1596
Fortăreața Neversea 2019. Constanța, cel mai sigur loc din țară, în timpul festivalului de pe Plaja Modern - fotofondneversea3-1562013721.jpg

Articole de la același autor

Trei zile! Atât a mai rămas până când legenda Neversea își va scrie o nouă pagină, la Constanța. Cea de-a treia ediție a festivalului de muzică va debuta joi, 4 iulie, pe Plaja Modern. Constanța va fi invadată de sute de mii de turiști, gata să petreacă zi și noapte. Timp de patru zile și patru nopți, autobuzele își vor schimba programul, vor fi restricții pe șosele și au fost sporite măsurile de siguranță.


Peste 200 de artiști vor urca, joi, vineri, sâmbătă și duminică, pe scenele amplasate pe plaja Neversea. Organizatorii au pregătit noutăți și surprize, inclusiv o zonă de relaxare inspirată din riviera italiană și o zonă cu muzică din anii ’90.
Mai bine de persoane lucrează în producția efectivă a festivalului, dintre care peste 1.400 sunt voluntari. În ceea ce privește logistica festivalului, cifrele sunt impresionante: peste 300 de camioane necesare pentru transportul logistic. Scena principală are 25 metri înălțime, peste 90 de metri baza și peste 400 de metri pătrați de ecrane led de ultimă generație. Perimetrul festivalului este împrejmuit de cinci km de gard. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 600 de ore de muncă a peste 20 designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului Neversea din acest an. Pentru protecția plajelor se folosesc peste 10.000 mp de podele de lemn și peste 8.000 mp de podele protecție trafic greu. Organizatorii folosesc 22 de generatoare electrice pentru a acoperi întreaga zonă,  însumând 4,5 MW putere instalată, adică consumul unui oraș de 40.000 de locuitori din România. 


Cablurile electrice care se vor folosi au greutatea de aproximativ 12 tone, iar lungimea lor, dacă ar fi să le punem cap la cap este de circa 30 kilometri. Toate acestea sunt conform standardelor tehnice internaționale de utilizare în medii speciale-mobile.
"Suntem 100 la sută pregătiți. Așteptăm să vină din ce în ce mai multă lume la Neversea. Ne așteptăm ca la finalul acestei ediții să avem o armată de ambasadori care fac Constanței, festivalului și României o promovare pe care de cele mai multe ori noi nu reușim să o facem la același nivel", a anunțat primarul Decebal Făgădău.


Măsuri sporite de siguranță
În ce privește siguranța, măsurile luate de autorități fac din Neversea și din Constanța o adevărată fortăreață. Peste 1.800 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor, jandarmi, polițiști, pompieri, paramedici, polițiști de frontieră, se vor asigura în cele patru zile și patru nopți de festival că sunt respectate măsurile de siguranță. În plus, in festival vor exista și 300 de agenți de securitate privați. De asemenea, în perimetrul festivalului vor fi amplasate și două spitale de campanie SMURD și trei puncte de prim ajutor. 


Este interzisă intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți.


"Este permis accesul cu poșetă sau borsetă, dimensiunea maximă permisă fiind de 21cm x 29 cm, medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică", explică Edy Chereji, reprezentantul organizatorilor Neversea.
 
Accesul în festival
Accesul pe plaja Neversea se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check in. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte. Brățările vor fi ridicate chiar începând de astăzi, de la ora 14, de la punctul de acces în festival.


"Avem destul de multe noutăți și surprize pentru toți cei care aleg să-și petreacă perioada următoare alături de noi în Constanța. Le mulțumim bineînțeles constănțenilor pentru interes, sprijin și pentru faptul că sunt gazda noastră. În acest sens, le-am pregătit și niște oferte speciale locuitorilor din Constanța. Deci cei care își doresc să participe sunt așteptați în zona festivalului, unde vor avea parte de niște oferte speciale", a adăugat Bogdan Buta, reprezentantul organizatorilor Neversea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5681 secunde