La cele mai bune laboratoare din Constanța

Fondurile pentru analize au fost epuizate în prima zi din iunie

2167
Fondurile pentru analize au fost epuizate în prima zi din iunie - aa052871fcf883780072ada1301e9773.jpg

Articole de la același autor

Bolnavii constănțeni sunt nevoiți să aștepte mai bine de o lună pentru a-și face analizele medicale gratuite. Mai mult, trebuie să aibă și un dram de noroc, pentru a reuși să-și facă programarea în limita plafonului disponibil. În caz contrar, fie mai așteaptă o lună, fie scot bani din buzunar.

Reprezentanții laboratoarelor din Constanța spun că au încheiat lista cu programări pentru iunie încă de luna trecută. Angajații laboratorului "Synevo", cu punct de lucru în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, au afișat un anunț prin care îi informează pe pacienți că numărul de analize care pot fi efectuate pe baza trimiterii scrise de medicul de familie a fost epuizat încă de pe 1 iunie, astfel că, în luna în curs, investigațiile paraclinice pot fi efectuate numai contra-cost. De altfel, cadrele medicale ne-au spus că situația va fi similară și în lunile următoare, căci repre-zentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) vor atribui tot mai puțini bani pentru analizele paraclinice.

Liste de așteptare pentru luna iulie
Laboratorul "Biomedical" nu mai face programări pentru iunie, iar lista de așteptare pentru iulie va fi începută în câteva zile. "Oricum, nu vom putea face programări pentru analize gratuite decât pentru aproximativ 20 de bolnavi", ne-au spus cadrele medicale.
De asemenea, laboratorul NPA va întocmi, în zilele următoare, lista de așteptare pentru iulie, după ce va afla de la CJAS Constanța sumele alocate. Pentru iunie, nici nu se poate pune problema, căci banii alocați în acest sens au fost epuizați deja.
Lămâița Antohi, purtător de cuvânt al CJAS Constanța ne-a declarat că instituția va deconta, pentru analizele medicale gratuite, pentru luna mai, 1,3 milioane de lei. Totodată, reprezentantul CJAS a susținut că problemele privind listele de așteptare sunt sporadice. "Situația nu este întâlnită la toate laboratoarele medicale, ci doar la cele care au o adresabilitate mai mare", a spus Lămâița Antohi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Marţi, 02 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.5608 secunde