Fonduri pentru a veni în sprijinul seniorilor din Constanţa

670
Fonduri pentru a veni în sprijinul seniorilor din Constanţa - fondurivarstnici-1619113351.jpg

Articole de la același autor

În contextul pandemiei, au apărut noi nevoi în viața vârstnicilor, în timp ce lipsurile cotidiene s-au acutizat, iar distanțarea socială și perioadele de carantină agravează izolarea seniorilor și aduc noi provocări în existența lor. Începând cu luna aprilie 2021, un număr de 120 de vârstnici, beneficiari ai Fundației Crucea Alb - Galbenă din România, filiala Constanța și ai Asociației Mâini Întinse din Tulcea, vor fi sprijiniți de Fundația Regală Margareta a României pentru a face față pandemiei, prin Fondul pentru Vârstnici.

Grantul oferit prin Fondul pentru Vârstnici are ca obiectiv îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din cele două comunități și creșterea capacității celor două organizații locale de a sprijini material, practic și emoțional cea mai vulnerabilă categorie de oameni în contextul pandemiei. Fondurile vor fi utilizate pentru a oferi ajutor personalizat seniorilor din Constanța și Tulcea, până la finalul anului 2021. Beneficiarii sunt persoane care se află în diverse situații de risc – trăiesc singuri, nu au ajutor din partea familiei, au o stare de sănătate precară, sunt imobilizați sau au dificultăți de deplasare, nu dispun de resurse financiare care să le permită un trai decent.

Prin acest fond vor fi oferite servicii sociale de îngrijire la domiciliu, sprijin practic în locuință, ajutor social, servicii medicale, activități de socializare, vizite de monitorizare, dar și ajutor material constând în produse de igienă personală, sanitare și alimente de bază. Fundaţia Crucea Alb-Galbenă Constanţa are sediul pe strada Arhiepiscopiei nr. 12. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2487 secunde