Focar de pestă porcină, la Constanța! Ce zonă este afectată

235
Focar de pestă porcină, la Constanța! Ce zonă este afectată - focardepesta-1566377295.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale și județene au stabilit un plan de măsuri pentru gestionarea pestei porcine africane în zona localității Cumpăna. În urma suspiciunilor de pestă porcină africană apărute în cadrul unei exploatații de pe raza comunei Cumpăna, Instituția Prefectului și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor la animale, astăzi, la ora 12.

În cursul zilei de luni, 19 august, medicul veterinar arondat localității Cumpăna a informat cu privire la trei porci găsiți morți în respectiva exploatație de aproximativ 60 de capete și suspiciunea de pestă porcină.

O echipă a DSVSA s-a deplasat în teren pentru inspecția completă a întregului efectiv și ancheta epidemiologică. În zonă deja au fost luate mai multe măsuri de reducere a riscului de extindere a focarului. Au fost montate mijloace de dezinfecție la intrările exploatației respective și în clădirile în care sunt porci și au fost afișate mesaje de avertizare pentru informarea cetățenilor din zonă asupra măsurilor de siguranță ce se impun în perioada următoare.

În cursul zilei de astăzi, în cadrul CLCB se va prezenta decizia Centrului Național de Combatere a Bolilor la animale și se va supune aprobării planul de măsuri pentru combaterea pestei porcine în localitatea Cumpăna.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9224 secunde