FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN ROMÂNIA! Un virus mortal, identificat de autorități

207
FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ, ÎN ROMÂNIA! Un virus mortal, identificat de autorități - media151523944415580200-1521106283.jpg
Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat, miercuri, în județul Satu Mare. Astfel, s-a stabilit o zonă de protecție în jurul focarului din Bercu Roșu, cu o rază de 3 km, incluzând localitățile Bercu Nou, Micula Nouă, Micula, Bercu și fondurile de vânătoare: FV 15 Micula, FV 16 Noroieni.


După această descoperire, de asemenea s-a stabilit și o zonă de supraveghere în jurul focarului, cu o rază de 10 km, incluzând localitățile: Nisipeni, Cidreag, Porumbești, Halmeu, Dabolț, Mesteacăn, Agriș, Ciuperceni, Micula, Lazuri, Noroieni, Peleș, Pelișor și fondurile de vânătoare: FV 14 Halmeu, FV 17 Lazuri.

Deplasarea și transportul porcilor pe drumuri publice sau private sunt interzise, cu excepția cazului în care sunt avizate de autoritatea veterinară locală. Niciun animal domestic nu poate intra sau ieși dintr-o exploatație în cursul primelor șapte zile fără autorizarea autorității veterinare locale.

Orice îmbolnăvire sau mortalitate dintr-o exploatație trebuie de îndată anunțată la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare , iar animalele sau cadavrele se vor izola până la investigarea, intervenția, recoltarea probelor și dispunerea măsurilor de către autoritatea veterinară.

Conform presasm.ro, pesta porcină africană este o boală cauzată de un virus foarte rezistent în mediu și alimente, afectând toți porcii domestici și sălbatici, dar boala nu se transmite de la animale la om, prin urmare nu afectează direct omul, deși omul reprezintă un vector important în diseminarea acestei boli exotice fie prin contact direct, fie prin intermediul unor produse, furaje sau alte instrumente, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4421 secunde