Florin Cîțu: Sumele alocate pentru sănătate au crescut cu aproximativ 45%

134
Florin Cîțu: Sumele alocate pentru sănătate au crescut cu aproximativ 45% - medicalreibursement1160x700-1597335700.jpg

Articole recomandate

Sumele alocate pentru sănătate au crescut pe tot anul cu aproximativ 45% față de bugetul inițial și dacă va mai fi nevoie vom aloca resurse suplimentare, a declarat ministrul Finanțelor Florin Cîțu, într-o conferință de presă privind rectificarea bugetară, potrivit Agerpres.ro.


"La sănătate, un domeniu prioritar în acest an am alocat mai multe resurse, de fapt față de bugetul inițial sumele alocate pentru sănătate au crescut cu aproximativ 45%. Aici vorbim de decontare concedii medicale, medicamente, echipamente sanitare, spor pentru cei care au fost în prima linie în lupta cu acest virus și bineînțeles că nu am făcut ceea ce făcea PSD: nu am lăsat stocurile zero. Am suplimentat și stocurile pentru fi pregătiți pentru ceea ce vine. Aici, la sănătate, sumele au crescut pe ansamblu, pe tot anul, cu 45% față de bugetul inițial și ne ne vom uita în continuare și în partea a doua, dacă o să mai fie nevoie de suplimentarea resurselor, suntem pregătiți să alocăm resurse suplimentare pentru acest sector", a precizat ministrul Finanțelor.


În domeniul educației, șeful de la Finanțe a subliniat că s-a făcut tot ce se putea pentru a asigura buna desfășurare a învățământului românesc până la sfârșitul acestui an.


El a adăugat că la această rectificare bugetară au fost suplimentate resursele și la Ministerul Transporturilor, astfel încât bugetul acestui minister în 2020 "este unul record, este cel mai mare buget pentru investiții alocat de Guvernul României".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5639 secunde