Fiți milostivi și ajutați-l! Un băiețel cu scor Apgar 1 luptă pentru viața lui

6712
Fiți milostivi și ajutați-l! Un băiețel cu scor Apgar 1 luptă pentru viața lui - fondcopil1-1644161909.jpg

Articole de la același autor

Nimic nu este mai important pe lumea asta decât sănătatea. Familia unui copilaş de nici un an şi jumătate din municipiul Constanţa luptă din răsputeri pentru viaţa lui, care atârnă de reuşita unei intervenţii chirurgicale la Barcelona, pentru că, în România, micuţului nu i s-a dat nicio şansă, luând în calcul că a venit pe lume cu scorul 1 Apgar.

Chiar şi aşa, părinţii și bunica băieţelului de un an şi cinci luni fac tot ce le stă în putinţă şi speră ca Ştefan Marian Vasile, căci acesta este numele minunii lor, să fie într-o zi un copilaş normal, zglobiu, la fel ca toţi ceilalţi de vârsta lui. Mititelul despre care am ales să vă relatăm astăzi s-a născut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, vă reamintim a primit scorul 1 Apgar, ceea ce înseamnă mari motive de îngrijorare. La o asemenea notare, în general, copiii au probleme grave de sănătate. În cazul lui, diagnosticul primit a fost de encefalopatie hipoxic-ischemică neonatală. La ora actuală, encefalopatia hipoxic-ischemică este una dintre cele mai frecvente leziuni cerebrale din perioada neonatală și cea mai comună cauză de handicap neurologic pe termen lung. De fapt, aceasta reprezintă o varietate de entități clinice care au în comun o scădere a oxigenului destinat creierului. Afecțiunea se traduce prin leziuni neurologice apărute la nou-născut, ca urmare a hipoxiei și ischemiei cerebrale secundare suferinței fetale cronice sau acute.


Din păcate, medicii au fost sceptici în privința șanselor lui la viață, dar soarta le-a trimis o rază de fericire de departe, din Spania, de unde o clinică din Barcelona le-a dat speranțe. Problema este că operația ce poate fi realizată aici este costisitoare, peste 34.000 de euro, costuri care vor crește, cu siguranță, cu ce va mai apărea pe parcurs și recuperarea medicală a copilașului. Deci, pe scurt, Hospital Sant Joan de Déu Barcelona îl acceptă, iar peste numai o zi, marți, 8 februarie, Ștefan este așteptat la renumita unitate sanitară, unde va ajunge numai datorită unor oameni sufletiști care l-au ajutat. Chiar dacă prețul operației a fost acoperit, este nevoie, în continuare, de bani, pentru recuperarea post-intervenție.

„Știu că sunt multe cazuri, mulți copii care au nevoie de ajutorul nostru. Pentru oamenii simpli care vrem să fim de ajutor din puținul nostru, este greu să putem alege pe care copil să-l ajutam, pentru că toți au dreptul la viață. Este nedrept pentru ei ca viața lor să depindă de o sumă de bani, și, din păcate, sistemul de sănătate din România nu face nimic pentru acești copii. Vă rog să-l ajutați în continuare, pentru că doar datorită vouă poate avea o nouă viață”, este mesajul disperat al bunicii copilului, Florentina Vasile. Pentru cei care doresc să contribuie la salvarea vieții unui suflet nevinovat o pot face donând diferite sume de bani. Contul în lei este Ro85RZBR0000060008158309, iar cel în euro este Ro71RZBR0000060014186820.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5296 secunde