Fiți eroii semenilor care zac pe paturile spitalelor! Donați sânge!

361
Fiți eroii semenilor care zac pe paturile spitalelor! Donați sânge! - fitieroi1-1555432599.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii cu vârsta între 18 și 65 de ani sunt așteptați, până la data de 19 aprilie, la sediul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS), unde sunt invitați să se alăture campaniei "Donează sânge, fii erou!". Aceasta se derulează în colaborare

cu Asociația Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici Constanța.

La ora actuală, CRTS Constanța, ca și alte centre din țară, se confruntă cu un deficit de sânge și de preparate din sânge, iar această situație îi poate afecta iremediabil pe cei care așteaptă pe paturile spitalelor transfuziile de care au nevoie pentru a supraviețui. Ca urmare, campania amintită are ca scop conștientizarea acestor probleme și rezolvarea lor prin atragerea cât mai multor donatori permanenți.

Potrivit dr. Alina Mirella Dobrotă, medicul șef al CRTS, gestul fiecăruia dintre noi poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Doritorii trebuie să rețină câteva recomandări. Astfel, cu 48 de ore înainte de a dona, nu au voie să consume alcool și nici să ia medicamente. Dimineața, înainte de recoltare, consumați lichide și un mic dejun puțin consistent, fără grăsimi. Nu fumați înainte și după donare cu cel puțin o oră.

Ca bonus, cei care aleg să doneze sânge beneficiază de analize gratuite, bonuri de masă în valoare de 65 de lei, o zi liberă de la serviciu și posibilitatea achiziționării unui abonament RATC cu prețul redus la jumătate. În plus, în perioada campaniei "Donează sânge, fii erou!", donatorii vor fi așteptați de studenții mediciniști, la Centrul de Transfuzii cu apă, suc, pizza și prăjituri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Stire din Social : Se caută donatori de sânge la Mangalia
Luni, 12 Noiembrie 2018
Stire din Social : Se caută sânge  la Mangalia!
Pagina a fost generata in 1.8997 secunde