"Fiți alături de producătorii locali !" Cât costă mieii, în piețele din Constanța

1942

Articole de la același autor

Reprezentanții Regiei Autonome "Exploatarea Domeniului Public și Privat" (RAEDPP) Constanța au anunțat, sâmbătă, că a început comercializarea cărnii de miel în interiorul celor două hale de lactate din Piața Griviței și Piața Tomis 3. În acest fel, și în acest an, constănțenii pot avea pe masa de sărbători produse tradiționale din carne de miel de la producători locali.

Prețurile sunt stabilite de către producători și variază între 25 și 30 de lei/kilogram. Autoritățile locale recomandă să achiziționăm carnea de miel din piețele agroalimentare. Aceasta provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, iar vânzarea se face cu respectarea legislației în vigoare, astfel că puteți fi siguri că de sărbătorile pascale veți consuma produse proaspete, de calitate și naturale. Loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare autorizate. Astfel puteți sprijini producătorii locali în această perioadă de criză.

Directorul Regiei Autonome "Exploatarea Domeniului Public și Privat" Constanța, Florin Gheorghe, a explicat că instituția pe care o conduce asigură toate condițiile de igienă și siguranță alimentară în halele unde se comercializează carne de miel. Producătorii trebuie să poarte obligatoriu mască și mănuși de protecție, să se spele și dezinfecteze pe mâini înainte de a începe munca și ori de câte ori va fi nevoie, iar echipamentele și ustensilele trebuie curățate și dezinfectate ori de câte ori va fi necesar, utilizând produse ce asigură realizarea unei igienizări și dezinfecții corespunzătoare.

La intrare există dispensere pentru igienizarea mâinilor, covorașe impregnate cu material dezinfectant pe bază de clor și se va face dezinfecție zilnică, după închiderea programului. La rândul lor, clienții au datoria de a respecta regulile privind distanțarea socială și de a intra în hală în mod organizat, pentru a preveni aglomerația. Personalul pieței supraveghează și direcționează fluxul de persoane, astfel încât să fie respectată distanța socială.

Precizăm faptul că medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează în permanență vânzarea mieilor.

În piețele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa zilnic carne de miel, până sâmbătă, 18 aprilie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4862 secunde