Firmele din domeniul producerii energiei electrice, la control!

203
Firmele din domeniul producerii energiei electrice, la control! - controale-1481908582.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanța au controlat, în ultimele luni, numeroase firme care au ca obiect de muncă producția și distribuția energiei electrice, dar și în unitățile cu locuri de muncă verzi (recuperare-reciclare deșeuri, producere energie electrică din surse regenerabile). 


În urma acestor acțiuni, au fost depistate o serie de deficiențe pentru care s-au aplicat măsuri cu termen de remediere a acestora. Deficiențele descoperite se referă la instruirea deficitară a lucrătorilor desemnați să acorde primul ajutor, în caz de necesitate, apoi, nu au fost identificați și măsurați factorii de risc generați de câmpurile electromagnetice, iar în multe situații, semnalizarea de securitate și sănătate în muncă nu a fost conformă cu prevederile legale.


Obiectivele generale au constat în creșterea gradului de conștientizare al angajatorilor și al lucrătorilor din domeniul producției, transportului și distribuției energiei electrice, în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecințe benefice în plan social și profesional. 


Apoi, a subliniat inspectorul șef al ITM, Eugen Bola, s-a urmărit încurajarea unei abordări participative, prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul producției, transportului și distribuției energiei electrice. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7884 secunde