Stirile zilei de Marţi, 17 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


Mai multe ştiri online:

Firmele de pază, în topul reclamațiilor la ITM

Ştire online publicată Vineri, 13 Octombrie 2017. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Nemulțumiți de modul în care sunt tratați de patroni, constănțenii își reclamă șefii la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Reclamațiile înregistrate până acum, a declarat purtătorul de cuvânt al ITM Constanța, Florina Vișan, au vizat, în mod special, nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă, dar au existat și angajați care, în ciuda problemelor pe care le au la locurile de muncă, au preferat să îndure condițiile proaste de lucru, numai pentru a nu-și pierde sursele de venit.

Majoritatea reclamațiilor au venit din partea salariaților care lucrează în construcții, la firmele de pază și protecție.

Din totalul petițiilor, o parte sunt redirecționate spre alte instituții, precum Protecția Consumatorilor, Poliție sau Antifraudă, întrucât nu fac obiectul de activitate al ITM, iar altele sunt clasate din diferite motive.

Reprezentanții ITM spun că mulți angajați se plâng și de neacordarea concediilor de odihnă sau medicale. De asemenea, unii agenți economici refuză vehement să le elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu le-au dat diferite sporuri de muncă.

Alte reclamații fac referire la desfacerea abuzivă a contractelor de muncă, a deciziilor și extraselor din Revisal. Desigur, ca întotdeauna, o parte dintre reclamațiile trimise pe e-mail sunt anonime și nu pot fi soluționate. Unele sesizări, în schimb, se referă la încetarea abuzivă a contractelor de muncă sau neacordarea preavizului legal, în cazul concedierii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8563 secunde