Firmele de construcții, luate la puricat de inspectorii de muncă

185
În perioada 29 - 31 martie, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanța a derulat mai multe acțiuni de verificare în rândul agenților economici din domeniul construcțiilor. Acestea s-au desfășurat în cadrul Campaniei Naționale de control privind identificarea cazurilor de muncă fără forme legale, precum și verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă.

Inspectorii de muncă au verificat în această perioadă 27 de angajatori din construcții, cu un număr total de 837 angajați. În domeniul securității și sănătății în muncă, la cei 17 angajatori verificați inspectorii au constatat 38 deficiențe, au sancționat contravențional șase angajatori, valoarea sancțiunilor a fost de 27.000 lei și a fost sistată activitatea unei macarale care nu avea avizul ISCIR, până la remedierea deficienței.

De asemenea, inspectorii din cadrul compartimentului relații de muncă au verificat zece angajatori și au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 32.500 lei, din care 30.000 lei pentru muncă fără forme legale. Au fost depistate zece persoane care nu aveau forme de angajare dintre care șapte persoane la o singură societate pentru care a fost sesizat Parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5369 secunde