Fetița aflată în comă după operația de apendicită nu poate fi transportată la un alt spital

239

Articole de la același autor

Starea fetiței de nouă ani, din Mangalia, care a intrat în comă profundă la scurt timp după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale de extirpare a apendicelui, este în continuare critică. Dr. Liliana Tuță, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța ne-a declarat că părinții micuței nu au depus nicio solicitare pentru transferarea copilei la un spital din Capitală, deși inițial se vehiculase că o vor face. "Chiar și așa, nu poate fi transportată, fiind conectată la aparate de menținerea vieții. Au mai fost cazuri când au fost transportați pacienți asistați respirator, dar starea lor era stabilă. Fetița nu poate fi supusă nici măcar unei investigații RMN", a precizat medicul.
În cursul zilei de ieri, comisia medicală (formată din directorul medical al spitalului și șefii de secții) desemnată să examineze cazul fetiței, s-a întrunit, a certat întreaga documentație medicală întocmită din momentul internării pacientei și a ascultat opiniile specialiștilor implicați. Potrivit dr. Liliana Tuța, au fost invitați să participe la întrunire chirurgul pe garda căruia a fost internată copila, cel care a efectuat apendictomia și anestezistul. Ancheta va fi finalizată la începutul săptămânii viitoare, când vor fi făcute publice și concluziile.
Reamintim că Andreea Angela A. a intrat în stop respirator după apendictomie, fiind necesară conectarea ei la aparate pentru a fi menținută în viață. Medicii au depistat, după intervenția chirurgicală, un hematom și hemoragie difuză la nivelul creierului. Medicii sunt rezervați cu privire la evoluția stării de sănătate a micuței.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.9416 secunde