Festivalul Sarayliei, în week-end, pe faleza din Techirghiol

1633
Festivalul Sarayliei, în week-end, pe faleza din Techirghiol - festivalulsarayliei-1628704563.jpg

Articole recomandate

Pofticioşii de pe tot litoralul sunt invitaţi, în acest week-end, la Techirghiol, să savureze inegalabilele saraylii făcute de gospodinele din zonă. Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) - Sucursala Techirghiol organizează în perioada 13 - 15 august, cea de a III-a ediţie a Festivalului Sarayliei. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Techirghiol şi va avea loc pe faleza din localitate. Festivalul va debuta vineri, 13 august, ora 17.00, moment în care autorităţile locale vor declara oraşul Techirghiol „Capitală a Sarayliei” pentru trei zile.

În cadrul festivalului, va fi premiată cea mai savuroasă saraylie pregătită de una dintre cele mai pricepute turcoaice în prepararea deliciosului desert. UDTR –Sucursala Techirghiol va mai oferi premii persoanelor octogenare din comunitatea turcă dar şi unor persoane care au sprijinit prin activitatea lor promovarea valorilor identitare ale turcilor dobrogeni.

Participanţii la festival vor avea posibilitatea să admire cusăturile şi broderiile tradiţionale turceşti vechi de peste 100 de ani, expuse atenţiei publicului de Seriha Menseit, inițiatoarea şi coordonatoarea proiectului. Festivalul Sarayliei se va desfăşura în prezenţa liderilor UDTR şi a reprezentanţilor autorităţilor locale. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3185 secunde