Festivalul pescarilor a prelungit sezonul estival la Eforie

307
Festivalul pescarilor a prelungit sezonul estival la Eforie - festivalulpescariloreforie-1441826665.jpg

Articole de la același autor

Vara aceasta, stațiunile Eforie Nord și Sud au cunoscut un adevărat boom turistic, mai ales datorită ofertei pe care Primăria orașului a gândit să o diversifice cu noi și noi proiecte, mai ales pe fonduri europene.

Un astfel de proiect interesant a fost "Festivalul Pescarilor - Eforie", lansat în premieră, pe lângă cel balnear, care promovează valoarea nămolului sapropelic, sau "Euforia Eforiei", cinci zile de distracție și antren pentru turiști și localnici.

În cele 10 luni de implementare, a fost derulată o campanie de promovare la nivel național, au fost organizate două ediții ale "Festivalului Pescarilor - Eforie", în lunile iunie și septembrie, dar a fost realizat și un studiu monografic, care a tratat subiectul pescuitului în zona litoralului Mării Negre, evaluând totodată impactul campaniei de informare și a evenimentelor organizate.

Ieri, la închiderea proiectului, Cecilia Crețu, manager de proiect, se declara surprinsă de interesul de care s-a bucurat acest proiect. "Pe lângă concursurile de pescuit sportiv, organizate în parteneriat cu asociații și cluburi sportive, au fost organizate seminarii și activități educative, expoziții cu degustare și concursuri gastronomice, dar și concerte și spectacole de dansuri tradiționale din zona Dobrogei. Gândit în două perioade diferite ale sezonului, de-a lungul a trei zile, respectiv iunie și septembrie, festivalul s-a bucurat de un public extrem de numeros, chiar și pentru final de sezon. În iunie nu ar fi fost o surpriză, dar în septembrie sezonul s-a prelungit datorită evenimentelor organizate de Primărie", a mai adăugat managerul.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.251.680.8 lei, nefiind necesară contribuția Primăriei la cheltuielile eligibile.

Se mai află în derulare trei proiecte pe fonduri europene ce au în vedere centre de informare turistică în cele două Eforii, precum și modernizarea promenadei turistice din Eforie Nord. "Pregătim documentația pentru elaborarea de noi proiecte, mai ales că idei avem, dar rămâne să vedem cum le îmbrăcăm pentru a putea fi declarate câștigătoare", a mai spus Cecilia Crețu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Social : Festivalul Pescarilor, la Eforie
Sâmbătă, 22 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Zile de distracție la "Euforia Eforiei"
Pagina a fost generata in 0.5585 secunde