Festivalul Neversea transformă Constanța în fortăreață!

23086
14
Festivalul Neversea transformă Constanța în fortăreață! - festival-1499101434.jpg

Articole de la același autor

Peste 150.000 de oameni sunt așteptați, week-end-ul acesta, la Constanța, la festivalul Neversea, găzduit de plaja dintre Modern și Trei Papuci. Orașul va deveni cu acest prilej o adevărată fortăreață, unde vor fi mobilizați sute de jandarmi, polițiști și voluntari. O mare parte a municipiului va fi paralizată, traficul rutier fiind complet închis pe mai multe străzi din centru  și Peninsulă și deviat pe celelalte artere și bulevarde. 


Regulile în cele trei zile de festival sunt extrem de stricte, atât pentru participanți, cât și pentru constănțenii care locuiesc sau muncesc în zonele respective. RATC schimbă orarul autobuzelor și introduce linii noi care vor ajunge până în Portul Tomis. 


"Așezăm Constanța acolo unde îi este locul, pe harta marilor evenimente de gen mondiale. Un asemenea eveniment nu a mai fost organizat vreodată la Constanța, însă vrem ca totul să decurgă bine, ca evenimentul să își aibă propria viață, iar orașul, și așa destul de sufocat, să nu fie paralizat", a declarat primarul Decebal Făgădău. 


Traficul rutier va fi complet închis pe străzile din zona de sud-est a orașului. Nu se va circula pe strada Bucovinei, pe strada Eroilor, strada Decebal, Smârdan, iar de pe strada Traian nu se va putea intra cu mașina pe strada Termele Romane, pe strada Traian, spre Piața Ovidiu, pe bulevardul Tomis, spre Piața Ovidiu, și pe strada Mircea cel Bătrân dinspre Piața Ovidiu, până la intersecția cu strada Negru Vodă. 


"Vor fi puncte de închidere a accesului circulației, dar și puncte de fluidizare a traficului. Pentru asigurarea ordinii publice, vor fi mobilizați 56 de lucrători și vom avea un punct de comandă. Le recomandăm tuturor să nu folosească autoturismele personale și să se deplaseze cu transportul în comun, astfel încât să nu apară blocaje", a anunțat comisarul șef Mircea Vizitiu, șeful IPJ Constanța. 


Căi suplimentare de evacuare 


Peste 600 de jandarmi vor fi mobilizați exclusiv pentru asigurarea securității și menținerii ordinii publice în perioada și în zona festivalului. 


"Facem un apel către public să ne înțeleagă prezența și să nu vină cu bagaje la festival. Nu vor avea voie să intre cu bagaje voluminoase în incinta festivalului. Pentru acces va fi o singură zonă, prin Portul Tomis, însă, pentru evacuare sunt trei căi deja existente, pe scările de la Esplanada, Soleta și de la Zorile și, în caz de nevoie, organizatorii vor mai suplimenta cu scări din metal, ce vor fi montate la momentul respectiv. După măsurătorile organizatorilor, numai prin cele două căi pe la Portul Tomis, Poarta 2 și pe la strada Bucovina, în patru minute pot fi evacuate peste 10.000 de persoane. În caz că va fi necesară evacuarea, Doamne ferește, le recomandăm tuturor să caute porțile de evacuare și să solicite informații primului reprezentant al forțelor de ordine. Să evite panica și să asculte indicațiile forțelor de ordine!", a precizat colonelul Liviu Uzlău, șeful Direcției de ordine și siguranță publică din cadrul IGJR. 


De asemenea, celor care ajung în Constanța cu autoturismul le sunt recomandate mai multe parcări din municipiu și din stațiunea Mamaia, unde își pot lăsa mașinile și de unde pot lua un autobuz către Portul Tomis. Ei vor putea folosi parcarea VIVO Mall, parcarea Sălii Sporturilor, parcarea Spitalului Județean Constanța, parcarea din proximitatea Centrului Expozițional Constanța, iar în limita locurilor disponibile, toate parcările publice din Mamaia și din municipiul Constanța. 


Autobuze RATC non-stop 


Pentru a face față miilor de festivalieri, de vineri, 7 iulie, de la ora 8.00, și până pe 10 iulie, la ora 9.00, autobuzele RATC către și dinspre Portul Tomis vor circula non-stop. Începând de miercuri, 5 iulie, și până pe 10 iulie, vor fi introduse două linii shuttle bus, Neversea 1, cu plecare de la Gară spre Portul Tomis, și Neversea 2, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis. 


Ce trebuie să știi dacă mergi la Neversea 


În perimetrul festivalului, este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți. 


Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. 


Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise în perimetrul festivalului, participanții pot consulta regulamentul de pe site-ul www.neversea.com. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
platitor de taxe
4 iulie 2017
panarama antichristica

Aceasta panarama pute de la o posta. Fraierii stia ,cu foamea in git, de la primarie, le-a mai dat un subiect de cercetat celor de la DNA. Distrug plaja ,care a costat 500 de mil de euro, si deranjeaza cetatenii Constantei,pentru ce? Pentru o muzica antichristica si pentru a-i distra pe unii care, in nci un caz, nu -l simpatizeaza pe Fagadau. Tentatia banilor negri,prob careabil ca asta e motivatia acestei aiureli care , numai eveniment cultural nu se poate numi. Cu banii astia trebuia sa repare Cazinoul, Stadionul ,Mozaicul, etc. Mai strica si plaja care incepuse sa arate mai civilizat.

mazare
4 iulie 2017
bob

150.000 de oameni la festival? Ma voi sunteti sanatosi? panarame de ziaristi

mazare
4 iulie 2017
bob

pai mai Andreea PERHAIȚĂ daca sunt 50.000 de bilete vandute restul de 100.000 ce fac dragutza? unde ai studiat?

Mine
4 iulie 2017
..

In oras oricum nu sunt suficiente locuri de parcare si ei indeamna sa parchezi masina unde gasesti loc..mai andreea ia parcheaza tu masina sambata la sala sporturilor...prostie fara limite dar si ziaristi de 2 bani..apropo ai finalizat listele cu nenorocitii debransati?sau inca se lucreaza

Dan
4 iulie 2017
Intrebare

Pe cine dintre cetatenii Constantei au consultat primarul si celelalte autoritati cand au decis organizarea panaramei asteia ? Acesta este respectul fata de constanteni ? Trafic rutier (si asa infernal, in conditii "normale") blocat, zgomot la maxim ( ce parere au cetatenii care locuiesc in zona si vor avea trei zile de infern datorita balamucului de pe plaja, aglomeratie, etc. Asta denota cat respect are primarul fata de cei care au facut greseala si l-au ales. Pentru o asemenea monstruozitate desfasurata in buricul orasului ar fi fost necesara OBLIGATORIU o consultare a cetatenilor care vor fi cei mai afectati de nebunia asta. Daca tot voiau sa organizeze balamucul asta, putea sa o faca in afara orasului, ca avem campuri destule spre Ovidiu, Tariverde, Cumpana si altele asemenea. Si apropo de ce nu au facut-o pe la Vama Veche si trebuie sa terorizeze Constanta cu aiureala asta ???

Coarda Sensibila
4 iulie 2017
Catarsis

Domnule platitor de taxe, esti si dumneata doar atat; platitor, A, si in plus esti si o panarama... Lasa-l macar acum pe repetent in pace, ca de data asta e un spectacol ok. Nici sa nu te bucuri cand ai ocazia ?..Dua LIpa... . Mai tii minte Blood Sweat and Tears in 1970 ? Sau erai si atunci cu pluta ?

Răspuns la: panarama antichristica
Adăugat de : platitor de taxe, 4 iulie 2017
Aceasta panarama pute de la o posta. Fraierii stia ,cu foamea in git, de la primarie, le-a mai dat un subiect de cercetat celor de la DNA. Distrug...
a-mirabilis
4 iulie 2017
farmecele lui ,,big bit''

Doamne la cate restrictii sunt supusi participantii,acesti ,,tineri ,frumosi si liberi''.Ce rahat de act cultural este acest ,,never''?Ce valori culturale promoveaza ?Distractia de acest fel a devenit un fel de hedonism prin care ,,frumosii liberi''sunt supusi ,,muzicii de masa occidental'',componenta a razboiului in sucitul mintilor si, drept ambasadoare a bunavointei transatlantice.Starea de ,,ebrietate sonora''a tineretului ,ale carei senzatii subiective sunt analoage efectului de intoxicare cu narcotice si alcoool nu face altceva decat sa obisnuiasca tineretul cu acest tip de paratrasnet social;asurzitoarea muzica rok cu durata a trei zile non-stop sugerand o iluzie frumos dichisita ca esti ,,cool''daca nu ai nicio obligatie fata de societate.

Miroase urat
4 iulie 2017
..vantul de la rasarit..

a-mirabilis,, măi ce vrăjică esti tu, curat sfânta supărare de dupa slujba comunista, capitalism corupt, Narcotica si Etilica.. Sucitul mintii curate a romanului, care doar sa bea berea Bucegi cu cârnați de Pleșcoa e in stare, sa o zguduie pe Lenuta in ritm de Țambal.., pe sufletul nobil indobitocit al salahorului,, cu Dragnea pleșcar si pescar de plevușca.. Ia mai mână mai.. Sa vii cu plugusorul la mausoleul soldatului sovietic.. Ăla de se duse la grapa cu moloz.. Doamne-ajuta . Si vezi ce faci cu obligatia ta, poti sa o publici in munca de partid ? Propangandistu' lu' pește..

Răspuns la: farmecele lui ,,big bit''
Adăugat de : a-mirabilis, 4 iulie 2017
Doamne la cate restrictii sunt supusi participantii,acesti ,,tineri ,frumosi si liberi''.Ce rahat de act cultural este acest ,,never''?Ce valori...
gica
4 iulie 2017
NEVER

Dar de ce NEVER ??? Never = niciodata. Ce este asta ? Negativismul spune totul. Neversea s-ar traduce never = niciodata sea = mare. Adica niciodata marea ??? Ce rahat de denumire mai este si asta ??? Da'ce conteaza ? Important ca prostimea se duce si se scot bani grei din asta. Never, never...mai fagadaule, golan ce esti !...

NumaiMosi
5 iulie 2017
Aia nu aia nu

Ba si cica noi astia tineri suntem pe pastile... Unu abereaza cu tineretu' ca face galagie balamuc... Aloooo... Dupa Actualitati bagati-va la somn... Apropos suntem in 2017... Nu va convine mutati-va la sat tata nu mai merge ca pe vremea lu ceasca somn la 9 seara... Da recunosc festivalul e puscarie da decat deloc merge si asta!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5774 secunde