Festivalul Neversea transformă Constanța în fortăreață!

Ştire online publicată Marţi, 04 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Peste 150.000 de oameni sunt așteptați, week-end-ul acesta, la Constanța, la festivalul Neversea, găzduit de plaja dintre Modern și Trei Papuci. Orașul va deveni cu acest prilej o adevărată fortăreață, unde vor fi mobilizați sute de jandarmi, polițiști și voluntari. O mare parte a municipiului va fi paralizată, traficul rutier fiind complet închis pe mai multe străzi din centru  și Peninsulă și deviat pe celelalte artere și bulevarde. 


Regulile în cele trei zile de festival sunt extrem de stricte, atât pentru participanți, cât și pentru constănțenii care locuiesc sau muncesc în zonele respective. RATC schimbă orarul autobuzelor și introduce linii noi care vor ajunge până în Portul Tomis. 


„Așezăm Constanța acolo unde îi este locul, pe harta marilor evenimente de gen mondiale. Un asemenea eveniment nu a mai fost organizat vreodată la Constanța, însă vrem ca totul să decurgă bine, ca evenimentul să își aibă propria viață, iar orașul, și așa destul de sufocat, să nu fie paralizat”, a declarat primarul Decebal Făgădău. 


Traficul rutier va fi complet închis pe străzile din zona de sud-est a orașului. Nu se va circula pe strada Bucovinei, pe strada Eroilor, strada Decebal, Smârdan, iar de pe strada Traian nu se va putea intra cu mașina pe strada Termele Romane, pe strada Traian, spre Piața Ovidiu, pe bulevardul Tomis, spre Piața Ovidiu, și pe strada Mircea cel Bătrân dinspre Piața Ovidiu, până la intersecția cu strada Negru Vodă. 


„Vor fi puncte de închidere a accesului circulației, dar și puncte de fluidizare a traficului. Pentru asigurarea ordinii publice, vor fi mobilizați 56 de lucrători și vom avea un punct de comandă. Le recomandăm tuturor să nu folosească autoturismele personale și să se deplaseze cu transportul în comun, astfel încât să nu apară blocaje”, a anunțat comisarul șef Mircea Vizitiu, șeful IPJ Constanța. 


Căi suplimentare de evacuare 


Peste 600 de jandarmi vor fi mobilizați exclusiv pentru asigurarea securității și menținerii ordinii publice în perioada și în zona festivalului. 


„Facem un apel către public să ne înțeleagă prezența și să nu vină cu bagaje la festival. Nu vor avea voie să intre cu bagaje voluminoase în incinta festivalului. Pentru acces va fi o singură zonă, prin Portul Tomis, însă, pentru evacuare sunt trei căi deja existente, pe scările de la Esplanada, Soleta și de la Zorile și, în caz de nevoie, organizatorii vor mai suplimenta cu scări din metal, ce vor fi montate la momentul respectiv. După măsurătorile organizatorilor, numai prin cele două căi pe la Portul Tomis, Poarta 2 și pe la strada Bucovina, în patru minute pot fi evacuate peste 10.000 de persoane. În caz că va fi necesară evacuarea, Doamne ferește, le recomandăm tuturor să caute porțile de evacuare și să solicite informații primului reprezentant al forțelor de ordine. Să evite panica și să asculte indicațiile forțelor de ordine!”, a precizat colonelul Liviu Uzlău, șeful Direcției de ordine și siguranță publică din cadrul IGJR. 


De asemenea, celor care ajung în Constanța cu autoturismul le sunt recomandate mai multe parcări din municipiu și din stațiunea Mamaia, unde își pot lăsa mașinile și de unde pot lua un autobuz către Portul Tomis. Ei vor putea folosi parcarea VIVO Mall, parcarea Sălii Sporturilor, parcarea Spitalului Județean Constanța, parcarea din proximitatea Centrului Expozițional Constanța, iar în limita locurilor disponibile, toate parcările publice din Mamaia și din municipiul Constanța. 


Autobuze RATC non-stop 


Pentru a face față miilor de festivalieri, de vineri, 7 iulie, de la ora 8.00, și până pe 10 iulie, la ora 9.00, autobuzele RATC către și dinspre Portul Tomis vor circula non-stop. Începând de miercuri, 5 iulie, și până pe 10 iulie, vor fi introduse două linii shuttle bus, Neversea 1, cu plecare de la Gară spre Portul Tomis, și Neversea 2, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis. 


Ce trebuie să știi dacă mergi la Neversea 


În perimetrul festivalului, este interzisă intrarea cu următoarele obiecte: ghiozdane, droguri, sticle, biberoane, lasere, genți, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare și băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alți participanți. 


Este permis accesul cu: poșetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt premise doar dacă sunt însoțite de scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor acesteia și cu maxim o doză zilnică. 


Pentru întreaga listă de obiecte permise și interzise în perimetrul festivalului, participanții pot consulta regulamentul de pe site-ul www.neversea.com. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7622 secunde