Festivalul florilor, la grădina botanică din Techirghiol

625
1
Peste 200 de flori și decorațiuni de grădină din materiale reciclabile vor fi plantate într-un colț al grădinii botanice din Techirghiol. Acțiunea are loc în cadrul Festivalului florilor, organizat de Fundația Breath România. Evenimentul este dedicat promovării activităților de protejare a naturii, în cadrul proiectului "Sănătate din natură" și va fi deschis în această seară, la ora 18.


Programul artistic este asigurat de către Cristian Goaie, semifinalist X-Factor 2014, ansamblul folcloric "Tekir", coordonat de către Birsel Borali, clublul de dans sportiv "El Dance", coordonat de Eliza și Lauren-țiu Bogorodea, clubul de dans sportiv "DanceArt" Techirghiol, coordonat de Marina Crăciun.


Programul evenimentului include dansuri sportive și moderne, muzică ușoară, dansuri populare, expoziție de pictură și desene. La final, toți participanții vor primi diplome de merit.


Proiectul este finanțat de către Fundația pentru Parteneriat și MOL România în cadrul Programului "Spații Verzi" și implementat în parteneriat cu Primăria orașului Techirghiol, Liceul Teoretic "Emil Racoviță" - Techirghiol și Asociația de Părinți a Liceului Teoretic "Emil Racoviță".


Scopul proiectului îl reprezintă îmbu-nătățirea factorilor de mediu și a calității vieții prin amenajarea și reabilitarea unui parc de recreere în curtea Complexului de Servicii Comunitare Sparta Rotterdam din Techirghiol și desfășurarea unor activități de educație ecologică în rândul comunității locale și nu numai.


Comentează știrea

Hollywood
28 iulie 2016
Grădina etnobotanică

Ar trebui sesizată OLAF să vadă cum arată maidanul care "a absorbit" fonduri europene pe un proiect de "grădinărit transfrontalier" (?!!) de vreo 1,2 milioane euro. S-a tras un gard după care au pus niște plante și copaci de-a valma, majoritatea deja uscați, 2 statui de tot kitsch-ul și o oroare de cascadă. În rest scaieții dolofani și buruienile obișnuite ale zonei, fiindcă pământul nu a fost curățat, preparat și îngrășat dinainte. Cum să faci grădină botanică în pământ de câmp? Păcat. Iar locul este prost ales, accesul este pe un drumeag cu șleauri de noroi uscat. Trebuia făcut proiectul între Tekirghiol și Ef.Nord, să mai sanitizeze zona aia și să fie accesibil la vizitare din ambele orașe iar terenul de la coada ghiolului să-l folosească în alte scopuri.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5359 secunde