FENOMEN EXTREM! "O astfel de valoare nu a mai fost întâlnită în ultimii 800.000 de ani"

239
FENOMEN EXTREM!

Articole recomandate

Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în luna aprilie, conform Institutului de Oceanografie din cadrul Universității din California.


Conform observațiilor realizate în cadrul Observatorului Maima Loa din Hawaii, concentrația de gaze de seră a crescut la 410,31 de părți per milion în ultima lună. Conform Tech Times, citat de Descopera.ro, aceasta este cea mai mare concentrație de dioxid de carbon înregistrată în ultimii 800.000 de ani.

''Anterior Revoluției Industriale, nivelul de dioxid de carbon a fluctuat, dar nu a trecut niciodată de 300 ppm în niciun moment din cei 800.000 de ani,'' au declarat membrii instituției.

Cercetătorul Ralph Keeling, ce a studiat arhivele privind dioxidul de carbon din atmosfera planetei, susține că principalul factor ce a dus la creșterea nivelului de dioxid de carbon este combustibilul fosil.

Dioxidul de carbon este cel mai răspândit gaz de seră produs de activitățile umane ce odată acumulat în atmosferă duce la încălzirea globală. Agenția de Protecție a Mediului din SUA susține că activitățile umane se află în spate creșterii gazelor de seră din atmosferă din ultimii 150 de ani.

Printre principalele surse de poluare se numără transportul, producția de energie, industria și agricultura.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8791 secunde