Femeile, victime ale abuzurilor sexuale. Româncele au curaj să vorbească despre chinurile prin care au trecut

322
Femeile, victime ale abuzurilor sexuale. Româncele au curaj să vorbească despre chinurile prin care au trecut - metoo7-1508224317.jpg

Articole de la același autor

Femeile și bărbații de pe tot globul care au fost hărțuiți sexual au început să își împărtășească poveștile lor prin intermediul rețelelor sociale, folosind expresia #metoo, pentru a arăta importanța uriașă a atacurilor sexuale și cum afectează acestea mult prea multe persoane din toată lumea.

Această "mișcare" a venit ca un răspuns la acuzațiile de viol împotriva producătorului de la Hollywood, Harvey Weinstein.

Un grup de femei celebre - printre care actrițele Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow și Rose McGowan - a făcut acuzații împotriva lui, inclusiv de viol și agresiune sexuală. Weinstein insistă că relațiile sexuale pe care le-a avut au fost consensuale.

De când au apărut acuzațiile, numeroase nume de profil au folosit media socială pentru a evidenția problema atacului sexual, unele detaliind și hărțuirea pe care au suferit-o.

Acest "trend" a ajuns și în România, iar pe Facebook, multe fete care au căzut pradă abuzurilor sexuale au început să posteze #metoo la status, plus povestea nefericită prin care au trecut.

"În 2007 un tip într-o Dacie argintie a încercat să mă suie cu forța în ea. Eram pe calea Victoriei. Pustie. Am reușit să scap. Am sunat la poliție și prima lor întrebare a fost: Ce căutai la ora aia pe stradă? Nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă nu aș fi reușit să mă smulg.

Solidaritate cu toate fetele și femeile care trec sistematic prin abuzuri sexuale de ORICE fel.", a scris o fată din București.

"#MeToo" a fost folosit de peste 200.000 de ori, începând de duminică seara. Termenul a câștigat notorietate, după ce actrița Alyssa Milano a cerut victimelor atacurilor sexuale să fie solidare unele cu celelalte și să-și împărtășească poveștile.

Mulți alți utilizatori ai rețelelor sociale au împărtășit povești despre abuzurile pe care le-au suferit.

Un utilizator de Twitter care a vrut să rămână anonim a postat:

"Aveam 19 ani. M-a îndemnat să beau mult alcool, m-a sărut cu forța și mi-a atins pieptul. M-am învinovățit că eram amețită de la alcool". 


Sursa: BBC.com



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3993 secunde