Federația "Solidaritatea Sanitară" solicită CNAS să urgenteze finanțarea creșterilor salariale

138
Federația

Articole recomandate

Federația "Solidaritatea Sanitară" a anunțat demararea acțiunilor având ca scop finanțarea de către Casa Națională de Asigurări Sociale de Sănătate a creșterilor salariale de la 1 ianuarie 2019. În comunicatul dat publicității se spune: "Reamintim că absența finanțării acestor creșteri salariale riscă să genereze un deficit financiar major la nivelul spitalelor publice, acesta repercutându-se asupra salariaților, prin intermediul scăderii sporurilor și al numărului pacienților, sub forma scăderii calității serviciilor medicale.


Primul pas al demersului l-a constituit înaintarea către CNAS a unui document de referință, în care Federația "Solidaritatea Sanitară" a demonstrat că finanțarea creșterilor salariale din bugetul FNUASS este necesară, posibilă și legală. Totodată, am solicitat o întâlnire de urgență a conducerii CNAS cu reprezentanții Federației "Solidaritatea Sanitară" pentru clarificarea problemei.


Acțiunea a fost preluată și aplicată de toate sindicatele membre ale Federației "Solidaritatea Sanitară", acestea solicitând, în mod unitar, caselor județene de asigurări sociale de sănătate asigurarea finanțării creșterilor salariale către unitățile publice de sănătate și întâlniri cu reprezentanții sindicatelor.


Evaluările efectuate de experții noștri arată că există resursele financiare necesare acoperirii acestei solicitări. În situația în care conducerea CNAS insistă pe poziția sa, considerăm necesară o analiză transparentă a modului în care CNAS alocă banii publici din bugetul FNUASS în fiecare dintre cazuri. De asemenea, precizăm că refuzul dialogului de către CNAS indică culpa acestei instituții și deschide calea protestelor împotriva unei astfel de atitudini.


Precizăm că documentul face parte din demersurile inteligente pentru obținerea drepturilor salariaților și asigurarea capacității de furnizare a serviciilor medicale, ele fiind acțiuni ce vin în completarea protestelor inteligente."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde