Fără toxiinfecții alimentare de sărbători
Articole de la același autor
În minivacanța de Paște și 1 Mai, medicii din cadrul Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat o serie de controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitar- veterinare în piețele agroalimentare, abatoare și centrele de sacrificare temporare ale mieilor și iezilor, unități de tranșare a cărnii etc.
Astfel, acțiunile lor s-au materializat prin verificări la 548 obiective, iar în urma controalelor s-au constatat o mulțime de neconformități. Acestea se referă la comercializarea directă către consumator a produselor alimentare în spații neaprobate din punct de vedere sanitar- veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
La final, pentru abaterile de la legislație, dar și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate amenzi în valoare de 98.400 de lei. Totodată, au precizat reprezentanții DSVSA, în această perioadă, la nivelul unității de abatorizare și la nivelul celor două locuri amenajate temporar, au fost sacrificați 1.372 miei. Precizăm că în intervalul menționat nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 24 August 2018
Vineri, 01 Iunie 2018
Joi, 20 Iulie 2017
Sâmbătă, 01 Iulie 2017
Vineri, 30 Iunie 2017
Miercuri, 03 August 2016
Vineri, 22 Iulie 2016
Duminică, 15 Iulie 2018
Joi, 23 Februarie 2017