€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Fără toxiinfecții alimentare de sărbători

Ştire online publicată Marţi, 07 Mai 2019. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
În minivacanța de Paște și 1 Mai, medicii din cadrul Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) au efectuat o serie de controale și verificări ale modului în care sunt respectate condițiile sanitar- veterinare în piețele agroalimentare, abatoare și centrele de sacrificare temporare ale mieilor și iezilor, unități de tranșare a cărnii etc.
Astfel, acțiunile lor s-au materializat prin verificări la 548 obiective, iar în urma controalelor s-au constatat o mulțime de neconformități. Acestea se referă la comercializarea directă către consumator a produselor alimentare în spații neaprobate din punct de vedere sanitar- veterinar, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare.


La final, pentru abaterile de la legislație, dar și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate  amenzi în valoare de 98.400 de lei. Totodată, au precizat reprezentanții DSVSA, în această perioadă, la nivelul unității de abatorizare și la nivelul celor două locuri amenajate temporar, au fost sacrificați 1.372 miei. Precizăm că în intervalul menționat nu au fost semnalate cazuri de toxiinfecții alimentare și nici alte evenimente care să pună în pericol viața și sănătatea publică.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.86 secunde