Fără precedent! Papa Francisc a recunoscut agresiunile sexuale din interiorul Bisericii Catolice

151
Fără precedent! Papa Francisc a recunoscut agresiunile sexuale din interiorul Bisericii Catolice - agfzad04mtqymti4mjmxytixytc3nwqz-1549442129.jpg

Articole recomandate

Papa Francisc a recunoscut că anumiți preoți și episcopi au agresat sexual călugărițe catolice, răspunzând unei întrebări ce i-a fost adresată de un jurnalist prezent la bordul avionului care îl aduce pe suveranul pontif la Vatican după vizita sa în Emiratele Arabe Unite.


"Au existat preoți, dar și episcopi, care au făcut acest lucru", a recunoscut papa Francisc, care nu a abordat niciodată până acum într-o manieră directă această chestiune, deși o consideră un subiect de actualitate pentru Biserica Catolică.

După părerea liderului de la Vatican, acest fenomen poate fi întâlnit "peste tot", însă el este prezent mai degrabă în "câteva congregații noi și în câteva regiuni".

"De mult timp lucrăm la acest dosar. Am suspendat mai mulți clerici, care au fost concediați din acest motiv", a relatat papa Francisc, fără să precizeze însă numele persoanelor vizate și țările în care s-au petrecut astfel de fapte.

"Nu știu dacă procesul (canonic) s-a încheiat, dar am dizolvat și câteva congregații religioase feminine, care au fost strâns asociate cu această corupere", a adăugat suveranul pontif, care consideră că Biserica Catolică nu poate să se ascundă în spatele unei negări a acestor realități.

"Ar trebui să facem ceva în plus? Da! Avem noi voința de a face acest lucru? Da!", a adăugat papa Francisc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2984 secunde