FĂRĂ MASCĂ în aer liber, de sâmbătă! A fost stabilit calendarul ridicării restricţiilor în România

5901
FĂRĂ MASCĂ în aer liber, de sâmbătă! A fost stabilit calendarul ridicării restricţiilor în România - img4255-1620918753.jpg

Articole de la același autor

Reducerea semnificativă a numărului de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus vine cu veşti din ce în ce mai bune. Autorităţile încep să ridice restricţiile impuse de pandemie, primele dintre măsurile luate fiind renunţarea la mască în aer liber, renunţarea la restricțiile de noapte şi revenirea magazinelor la programul normal, încă din acest week-end, de sâmbătă, 15 mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, primele măsuri de relaxare după lupta de mai bine de un an de zile cu virusul SARS-CoV-2. Şeful statului a rememorat situaţia dificilă din ultimele luni şi a ţinut să mulţumească personalului medical. Klaus Iohannis a subliniat că pandemia nu s-a încheiat, însă este momentul ca viaţa să revină la normalitate, evidenţiind necesitatea vaccinării populaţiei într-un număr cât mai mare.

„Dacă vrem să ieşim din pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Au fost stabilite mai multe ţinte de vaccinare. Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane vaccinate, la 1 iulie – 6 milioane, la 1 august – 7 milioane. Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare. Însă trebuie să fie o relaxare precaută. Noi vrem să scăpăm de pandemie, nu să ne relaxăm în iunie, ca să revenim cu restricţii în august”, a precizat preşedintele.

Potrivit acestuia, va fi o relaxare pas cu pas, până pe 1 septembrie. Primele măsuri vor intra în vigoare sâmbătă, 15 mai.

„În weekendul care urmează, se elimină portul măştii în exterior, cu excepţia zonelor pieţelor şi târgurilor sau a staţiilor de transport public. În mijloacele de transport în comun, masca va rămâne obligatorie, dar şi în interior. A doua măsură care intră imediat în vigoare este eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi, simultan, se elimină orice restricţii asupra programului agenţilor comerciali”, a anunţat şeful statului. Tot din acest week-end, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, cu 25% din locuri ocupate.

De asemenea, de la 1 iunie, va creşte capacitatea de cazare în hoteluri şi capacitatea de servire în unităţile de alimentaţie publică.

„La nunţi, botezuri, mese festive, vor putea participa, în exterior, maximum 70 de persoane, şi 50 de persoane în interior. De la 1 iulie, numărul de persoane va creşte şi de la 1 august va creşte din nou. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunţă la restricţionarea numărului de participanţi”, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis.

Aceleaşi condiţii vor fi aplicate şi la sălile de sport.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4856 secunde