Fără licitaţii pentru închirierea plajelor, anul acesta! Sute de sectoare sunt sub contract

2144

Articole de la același autor

Sezonul estival a debutat cu minivacanţa de Paște, cu mii de turişti pe litoral şi plaje pline. De altfel, plaja a fost unul dintre locurile preferate pentru promenadă şi relaxare, weekendul trecut. În prezent, toate sectoarele de plajă de pe litoral sunt închiriate către diferiţi agenţi economici şi, anul acesta, cel mai probabil, nu vor fi organizate alte licitaţii. Singurele sectoare libere sunt cele proaspăt înnisipate.



Administraţia Bazinală de Apă nu pregăteşte, deocamdată, noi licitaţii pentru sectoarele de plajă. 432 de sectoare şi subsectoare sunt, în prezent, închiriate, pe diferite perioade de timp. Patru contracte, pentru zone de plajă din Tuzla, vor expira anul acesta, pe 15 octombrie, şi zeci de contracte vor expira în 2022 şi în 2023. Alte zeci de plaje sunt închiriate până în 2027 – 2028, chiar şi 2029.

„ABADL nu are în pregătire nicio licitaţie publică referitoare la închirierea vreunui sector de plajă. În momentul în care se va organiza o procedură de licitaţie publică, având ca obiect transmiterea dreptului de folosinţă asupra sectoarelor de plajă, Administraţia Naţională Apele Române – Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral va publica anunţul licitaţiei publice în Monitorul Oficial, Partea a VI-a, într-un cotidian de circulaţie naţională şi într-unul de circulaţie locală, pe pagina sa de internet sau prin alte medii, canale publice de comunicaţii electronice”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul ABADL, Adrian Chera. Răspunsul a venit în contextul inaugurării noilor plaje extinse în cadrul proiectului de stopare a eroziunii costiere, în staţiunea Mamaia, zone care nu vor fi închiriate deocamdată, deşi operatorii economici care au contracte în derulare pentru sectoarele dinspre promenadă, lipite de cele extinse, au solicitat deja să le ia în custodie.



Cine poate închiria o plajă


Acestea vor fi scoase la licitaţie după recepţia finală a lucrărilor şi intabularea noilor perimetre. „Închirierea plajei litoralului românesc, bun din domeniul public al statului, aflat în administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, se poate face doar prin licitaţie publică de către operatorii economici care administrează structuri de primire turistică, de proprietari sau administratori de ansambluri rezidenţiale care desfăşoară activităţi de turism, de către operatorii economici care desfăşoară activităţi de divertisment, agrement şi/sportive şi de autorităţile publice locale care pot încheia contracte de închiriere cu titularul dreptului de administrare a plajelor. ABADL organizează proceduri de licitaţie având ca obiect închirierea sectoarelor de plajă, în conformitate cu prevederile art. 332 şi următoarele din OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ”, a completat şeful ABADL.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4488 secunde